*Nettavisen* Nyheter.

Kaptein savnet etter forlis

Forlis lasteskip Foto: (Google Maps)

Lasteskip gikk ned nord for Haugesund.

08.10.11 10:07

Fartøyet Finnøy Glimt forliste utenfor Haugesund fredag kveld. Lasteskipets kapteinen er savnet, mens to andre besetningsmedlemmer er hentet opp av vannet.

- To er tatt vare på, de er i OK form. De ble hentet opp av et av de fartøyene som kom til, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge til tv2.no.

Lørdag morgen pågår det fortsatt søk i området med to kystvaktfartøyer, en redningsskøyte og flere handelsskip, melder NTB. I tillegg søker politiet på land.

Redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen Sør-Norge, sier til bt.no, at alle de tre mennene som var om bord, er polske.

HRS skal ha fått nødmelding fra skipet klokken 23.30. Ifølge operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Svein Roald Vikse, skal det være dårlig vær i området hvor skipet gikk ned.

Hovedredningssentralen orienterte politiet klokken 23.45. Ulykken skjedde mellom Slettå og Ramsholmen, i nærheten av fylkesgrensen mellom Hordaland og Rogaland. Dette skal ikke være langt unna stedet hvor hurtigbåten M/S Sleipner forliste for tolv år siden.

Lasteskipet Finnøyglimt som har forlist. Det er 48 meter langt og beskrives av politiet som et bulkfartøy.

Hovedredningssentralen kalte inn ekstramannskaper for å håndtere situasjonen natt til lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.