*Nettavisen* Nyheter.

Kapteinen på norskeid cruiseskip arrestert

28 mennesker fryktes omkommet i Budapest etter at en turistbåt kantret og sank (AP Photo/Laszlo Balogh)

Kapteinen på Cruiseskipet «Viking Sigyn», som var involvert i ulykken i Budapest, er arrestert.

30.05.19 21:53

Cruiseskipet «Viking Sigyn» var involvert i ulykken der 28 personer fryktes omkommet i Budapest. En turistbåt sank i løpet av sekunder etter å ha kollidert med cruiseskipet like ved Margaret-brua i den ungarske hovedstaden. Sammenstøtet skjedde i kraftig regnvær onsdag kveld.

Politiet har opplyst at ulykken etterforskes som en kriminell handling.

Torsdag kveld opplyser ungarsk politi at kapteinen på det norskeide cruiseskipet er pågrepet og satt i varetekt.

Savnede

Redningsmannskapene lette torsdag fortsatt etter 21 savnede personer etter ulykken, men det er lite håp om å finne flere overlevende, opplyser ungarsk ambulansetjeneste. Sju personer er funnet i live, mens sju ifølge ungarske myndigheter er bekreftet omkommet.

Alle om bord var sørkoreanere, bortsatt fra to ungarske besetningsmedlemmer. De to ungarerne oppgis å være blant de savnede.

Registrert i Sveits

Skipet Viking Sigyn er registrert i Sveits, hvor rederieier Torstein Hagen er bosatt. Ifølge Viking Cruises' nettsider går elvecruiseskipet gjennom Sentral-Europa med to forskjellige ruter. Det ene cruiset starter mens det andre avslutter turen i Budapest.

Torstein Hagens rederi Viking Cruises eier også Viking Sky, som var nær ved å forulykke på havstrekningen Hustadvika i Møre og Romsdal i mars i år. I begynnelsen av april kolliderte et annet av rederiets skip med en oljetanker i Nederland.

Hagen er på 1.102. plass på Forbes liste over verdens rikeste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.