*Nettavisen* Nyheter.

Karate kid i Loddefjord

Først banket de opp naboen fordi han hadde drukket fra metadonflasken deres, så var det politiet sin tur. Med nunchako og brannapparat gikk brødrene til angrep.

22.02.06 08:38

En 39 år gammel mann er dømt til fem måneders fengsel og 3000 kroner i bot, etter basketaket som oppstod for 14 måneder siden. Med i dommen er også en episode hvor tiltalte prøvde å true til seg en leilighet på sosialkontoret med en jernstang.

Ville bomme metadon
Mannen har lovlig tilgang til metadon. Dette visste naboen, som tok turen opp for å bomse litt av flasken. Etter han fikk blankt nei på forespørselen, fant han veien selv til kjøkkenet og forsynte seg med «en liten en». 39-åringen, som bor sammen med broren, oppdaget dette. Som svar på handlingen banket de opp naboen med knyttnever og spark, før de kastet ham ut av leiligheten og ned trappene. Den forslåtte naboen tok kontakt med ambulansetjenesten og forklarte hva som hadde skjedd. Politiet ble oppringt og sendt til åstedet.

Slåss med politiet
Politiet traff på brødrene da de kom til lavblokken hvor basketaket hadde inntruffet. Brødrene prøvde å låse seg inne, men ble stoppet av den ene av politibetjentene som fikk satt en fot i døren. 39-åringen løp og fant nunshakoen sin. Politiet svarte med å spraye karate kid i ansiktet med pepperspray til han gikk i bakken. Det gikk ikke mange sekundene før han var på beina igjen. Denne gangen ble et 10 kilos brannslukningsapparat det utvalgte våpen. Dette ble for tungt for politiet som valgte å trekke seg.

Slo med nunchako
Ute på gaten ble de møtt av at det singler i glass. Brannslukningsapparatet hadde funnet veien gjennom vinduet, og ut på verandaen kom 39-åringen med sin nunchako. Han kaster den mot den ene av politibetjentene. Politiet slår nå til for andre gang. Inne i entreen møter de på 39-åringen. Samme politibetjent som hadde foten i døren og fikk nunchakoene kastet mot seg, kom nå i håndgemeng med 39-åringen. Politibetjenten fikk lagt ham i jern, men først en knyttneve i ansiktet.

Slo jernstang i bordet
Forholdet fra sosialkontoret skjedde i august 2004. 39-åringen kom da inn på sosialkontoet i sitt nabolag. Han ønsket en leilighet. Da han fikk nei på forespørselen, tok han frem en jernstang og slo den hardt i skranken.

39-åringen er dømt åtte ganger tidligere for narko- og vinningsforbrytelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag