LOS ANGELES (Nettavisen): Tidligere denne uken ble det klart at Karen Pence, kona til visepresident Mike Pence, hadde fått seg deltidsjobb som lærer ved den kristne skolen Immanuel Christian School.

- Jeg har savnet å undervise i kunst, og det er flott å returnere til skolen der jeg var kunst-lærer i tolv år, sa Pence i en uttalelse tirsdag.

Avgjørelsen har imidlertid høstet mye kritikk ettersom Immanuel Christian School diskriminerer lærere og elever som er homofile, bifile eller transseksuelle, ifølge flere amerikanske medier.

- Urovekkende

På skolen søknadsskjema for ansatte listes «homoseksuell og lesbisk seksuell aktivitet» og «transseksuell identitet» opp som eksempler på «moralsk dårlig oppførsel» som kan føre til at søknaden blir avslått.

Skolen kan også nekte å innlemme studenter som deltar i eller støtter homoseksuell eller biseksuelle aktiviteter, skriver blant andreTime og Huffington Post.

Karen Pences avgjørelse om å bli lærer på den skolen, har derfor vakt oppsikt.

- Det er urovekkende at andredame Karen Pence vil gi et godkjenningsstempel til en institusjon som aktivt sikter seg ut LHBTQ-studenter på et sted der de bør føle seg som tryggest, sa Sarah Kate Ellis, president i organisasjonen the Gay & Lesbian Alliance Against Defamation, i en uttalselse.

Radiovert og forfatter, Clay Cane, skriver i en kommentar i CNN at skolens språk er «motbydelig» og at det fornærmer millioner av amerikanske skattebetalere.

- At dette er akseptabelt for kona til mannen som er et hjerteslag unna presidentskapet, bør sjokkere og skremme alle amerikanere, skriver han.

Også andre har reagert:

- Krenkende

Torsdag kveld forsvarte visepresident Mike Pence konas nye jobb. Han mener kritikken er et angrep på kristendommen.

- Å se store nyhetsorganisasjoner angripe kristen utdannelse er dypt krenkende for oss, sa Pence i et intervju med den katolikk-fokuserte kanalen EWTN.

- Vi har en lang tradisjon i USA når det gjelder kristen utdannelse, og egentlig religiøs utdannelse bredt definert. Vi lar denne kritikken prelle av oss, men kritikken av kristen utdannelse i USA bør stoppe, fortsatte visepresidenten.

Ifølge NBC News uttalte uttalte Karen Pences kommunikasjonsdirektør dette på onsdag:

- Det er absurd at hennes avgjørelse om å lære kunst til barn på en kristen skole, og skolen religiøse verdier, er under angrep.

Karen Pences kontor ville ikke svare på spørsmål hva Pence mener om å ikke ansatte søkere basert på seksuell legning eller om hun synes homoseksuell aktivitet og transseksuell identitet er «moralsk dårlig oppførsel»

Saken har vakt oppsikt i USA ettersom flere ser på avgjørelsen som at Pence-ekteparet støtter diskriminering av mennesker i LHBTQ-samfunnet.