RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kårer verdens beste museum

Kulturell input på reisen trenger ikke å være så kjedelig og vanskelig.

(SIDE2): Et museum eller et galleri kan gi deg den helt store ferieopplevelsen. Nyhetsbyrået Reuters har brukt reisetjenesten Tripadvisor til å lage en liste over verdens 10 beste kunstmuseum.

10. National Gallery of Art, Washington, USA

Jackson Pollock, Roy Lichtenstein og Andy Warhol finner du inne i National Gallery of Art, men det er skulpturparken utenfor som gjør dette kunstmuseet helt spesielt.

9. Pradomuseet, Madrid, Spania

Ta et dypdykk ned i kunsthistorien om du først er i den spanske hovedstaden. Her finnes det nesten noe fra hele den europeiske kunsthistorien fra 1100-tallet til 1800-tallet. Den spanske samlingen er kanskje mest komplett med verk av Goya, Velasquez, Murillo og El Greco.

Gøy og Goya på Pradomuseet.
Gøy og Goya på Pradomuseet.

8. Tate Modern, London, Storbritannia

Tate Modern ved Themsen har blitt en av de store attraksjonene i byen, og kunstinteresserte og nysgjerrige turister fra hele verden stikker innom. Moderne kunst i en gammel kraftstasjon gjør gjerne inntrykk.

7. Art Institute of Chicago, Chicago, USA

En liten bit av Frankrike i Chicago, siden både Monet og Henri Toulouse-Lautrec henger her. I tillegg til all impresjonismen har museet også en amerikansk kunstsamling som er godt kjent.

6. Uffizigalleriet, Firenze, Italia

Uffizi er et palass fra 1500-tallet som inneholder et av de eldste og mest kjente kunstmuseer i verden. Her kan du beskue blant andre Leonardo da Vinci og Michelangelo, for ikke å snakke om Boticellis «Venus fødsel».

getty villa
getty villa
The J. Paul Getty Museum i Malibu, Los Angeles.

5. Musee d’Orsay, Paris, Frankrike

Den gamle jernbanestasjonen d’Orsay, fra verdensutstillingen i 1900, ble ombygd i 1986 og omgjort til kunstmuseum. Under det store glasstaket henger det en unik samling av fransk kunst fra 1848 til 1914. Museet er mest kjent for sin impresjonistiske samling med bidrag fra Monet, Manet, Renoir, Van Gogh og Degas.

4. J Paul Getty Center, Los Angeles, USA

Her kan du nyte mer enn bare kunsten, for ved kunstmuseet Getty er det en fantastisk utsikt over Los Angeles. Bygget er fra 1997 og er i seg selv en attraksjon. Innendørs finner du verk av kunstnere som Van Gogh, Monet og Cezanne.

Rembrandt på The Met.
Rembrandt på The Met.

3. Metropolitan Museum of Art, New York, USA

«The Met» ligger inntil Central Park og er et naturlig stoppested for mange som besøker eplebyen. Samlingen består av mer enn to millioner kunstverk og her viser de frem alt fra greske skulpturer til Picasso. Et godt alternativ om shoppingbudsjettet er lite.

2. Vatikanmuseene, Roma, Italia

Ved Peterskirken i Roma ligger en kunstsamling som ikke står tilbake for noe. Her finnes det en eksklusiv samling av skulpturer og malerier av italienske mestere som Leonardo da Vinci, Fra Angelico, Giotto, Raphael og Tizian. I tillegg til det Det sixtinske kapell, der Michelangelo malte tak i fire år.

Tom Hanks, Mona Lisa og Audrey Tatou på museumsbesøk.
Tom Hanks, Mona Lisa og Audrey Tatou på museumsbesøk.
Tom Hanks og Audrey Tatou foran det ekte Mona Lisa i Louvre.

1. Louvre, Paris, Frankrike

Midt i sentrum av Paris og i et gammelt kongeslott ligger en gigantisk samling med kunst som mange turister bruker mer enn en dag på. Louvre har de siste årene vært bakteppe for mange filmer, spesielt kjent er mysteriet fra «Da Vinci koden». I tillegg til Leonardo da Vincis Mona Lisa, finner du maleri av Rembrandt og statuer av Michelangelo.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere