Gå til sidens hovedinnhold

Kåret til vinner av duellen: - Erna har irriterende god kontroll

Venstre-leder Guri Melby (V) er ikke det spor overrasket over at Nettavisens lesere har kåret Erna Solberg (H) til vinner av statsministerduellen hos NRK.

Se videointervju med Guri Melby her:

AKERSGATA (Nettavisen): Det ble høy temperatur under torsdagens statsministerduell mellom Erna Solberg (H), Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Nettavisens lesere har kåret Erna til den klart beste av de tre som barket sammen i Trondheim. Av de 9117 som stemte, fikk hun 68 prosent av stemmene, mens Støre fikk 22 prosent og Vedum 10 prosent.

- Jeg er ikke overrasket. Jeg så bare litt av debatten selv, men Erna er en veldig kunnskapsrik, dyktig dame og en dreven debattant, sier gjesteredaktør Guri Melby til Nettavisen.

Les også: Erna Solberg i opphetet diskusjon med velger: – Det er provoserende

- Skikkelig god å lene seg på

Det er halvannet år siden hun ble kunnskaps- og integreringsminister i Solberg-regjeringen:

- Jeg er en litt fersk som partileder og i disse debattene, men det å stå ved siden av henne, er veldig betryggende. Hun har full kontroll på alle detaljer og fakta, så hun er skikkelig god å lene seg på.

- Hun er jo sjefen din. Hvordan er hun som sjef, egentlig?

- Hun er en god sjef på mange måter, veldig tydelig. Du vet hvor du har henne. Det kan være litt irriterende at hun har så god kontroll på all historikk i alle saker, det er helt umulig å lure henne på noe som helst vis. Men hun er krevende, du må kjempe hardt for dine saker, men en veldig bra regjeringssjef.

Les også: Vi sitter heller ved bordet enn å skrike på gangen

- Ikke «smalltalk» på telefonen

- Hun er jo også konkurrent. Hvordan oppleves det?

- Akkurat nå føler jeg at vi først og fremst er på lag. Vi går til valg som en regjering og har lyst til å fortsette å styre sammen. Jeg tror vi stort sett unner hverandre gode resultat.

- Har du kontakt med henne hver dag?

- Nei, det har jeg ikke. Vi har veldig travle kalendre, og nå møtes vi enda sjeldnere enn før, men vi snakkes ofte - men ikke «smalltalk» på telefonen, ler hun.

Les også: Høydepunktene fra folkemøtet: Hvem vant - statsministerkandidatene eller velgerne?

Ikke gå glipp av: