Mandag kom YouTube-kanalen «Songar frå nyheitene» med en ny video, og denne gangen var det Kari Jaquesson som ble «remikset».

Kanalen har tidligere lagt ut videoer som Erna Solberg i Ooops (app, app, app, app), Trymmen sin skål og Cayman Islands.

Bakgrunnen denne gangen var at Jaquesson 31. oktober la ut en direktestrømming på sin Facebook-side der hun kritiserte regjeringens koronastrategi og hevdet at media «innbiller befolkningen at det er et livsfarlig virus på ferde». Det var denne videoen som spredde seg, før den ble gjort om til musikk.

Se klipp fra musikkvideoen øverst i saken.

På bare ett døgn fikk musikkvideoen 50.000 avspillinger, før den ble fjernet fra YouTube med begrunnelsen: «Denne videoen er nå fjernet som følge av brudd på vilkårene for bruk av YouTube».

Til Nettavisen fortalte mannen bak YouTube-kanalen hva som har skjedd:

– YouTube mener den bryter med retningslinjene deres, at den sprer informasjon om pandemien som strider med WHOs retningslinjer. De er ganske kategoriske på dette, og pleier å fjerne slikt innhold raskt uten å ta stilling til om det er kommentarstoff eller satire, skriver «Songar», som tidligere har uttalt til TV 2 at han ønsker å være anonym.

– Jeg tror det er snakk om en engelsk/norsk språkbarriere. En logaritme eller amerikaner som har vanskelig for å forstå satire på norsk.

SISTE: Natt til onsdag har «Songar» gjort et nytt grep, og lastet opp videoen på nytt, denne gangen med følgende tekst (for sikkerhets skyld på engelsk, her oversatt): «Denne satiriske videoen sikter på å problematisere meningene til en norsk kjendis. Den bør på ingen måte bli sett på som tilslutning til det originale, uredigerte innholdet».

Se den nye versjonen her:

Les også: Kari Jaquessons «Rapport fra hovedstaden» er blitt remikset på YouTube

Tirsdag, da den første remixen var borte, fortalte «Songar» at han hadde anket avgjørelsen, noe som han også gjorde med en Visjon Norge-video.

Den gangen gikk anken igjennom, og videoen kom tilbake.

– Disse videoene er temmelig like, sett opp mot retningslinjene, avsluttet «Songar» tirsdag ettermiddag.

Tirsdag kveld la mannen gjennom Twitter-kontoen sin ut en melding som tydet på at anken ikke gikk igjennom.

Før årsaken til fjerningen av videoen ble klar var Nettavisen også i kontakt med Jaquesson. Hun visste da ikke noe om hvorfor videoen var fjernet:

– Nei, ingenting. Jeg synes den var kjempefestlig! Jeg ga den til og med en positiv kommentar på YouTube-kanalen deres, sier Jaquesson til Nettavisen.

– Jeg skrev noe som «Herlig! Håper også noen av tilhengerne deres får opp øynene for budskapet», legger hun til.

I den første e-posten fra YouTube til «Songar» sto det følgende: