RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kari skaper stor debatt

KARI JAQUESSON synes ikke hun har vært urimelig, men tenker at hun kanskje kunne ha ordlagt seg på en annen måte.
KARI JAQUESSON synes ikke hun har vært urimelig, men tenker at hun kanskje kunne ha ordlagt seg på en annen måte. Foto: N.Tourrenc/jaquesson.no
Sist oppdatert:
- Respektløst av henne å mobbe folk, sier leser.

(SIDE2): Det ble stor ståhei rundt saken om Else Randi Kolby som følte seg uthengt som dårlig mor av Kari Jaquesson. Treningseksperten får både ris og ros av leserne etter utsagn om at fedme blant barn er knyttet til omsorgssvikt.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Etter at NRK viste innslaget med Else Randi Kolbys datter Camilla Kolby Nysveen og hennes fedmeoperasjon på PULS mandag kveld, skrev Jaquesson på bloggen sin at dette var et tilfelle av omsorgssvikt.

«Når en mor ikke klarer å gi barnet sitt den omsorgen det er å sørge for riktig kost og aktivitet, burde helsetjenesten gripe inn», og:.

«Har ikke omsorgssvikt vært tatt opp noen gang. Ingen alarmer fra helsestasjon, ingen bjeller som har ringt om å endre livsstil og be om hjelp», er noe av det Jaquesson skriver i blogginlegget.

- Jeg har ikke ord. Jaquesson gjør det legitimt å mobbe overvektige. At hun som er så profilert og har så mange som følger med på det hun skriver kan gjøre dette, er uforståelig, sier Kolby som ikke helt vet hva hun skal si om beskyldningene, sa Else Randi Kolby til avisen Hadeland .

- Idiotisk
Utsagnene til Kari har også skapt sterke reaksjoner hos leserne.

- Ja, la oss henge ut overvektige! De har lav selvtillit også skal de bli hengt ut i tillegg. Smart! La oss henge ut andre også. De med fregner pga mye sol, de som er for tynne. Også lar vi de som er «perfekte» være i fred! Idiotiskt!!, kommenterer en ironisk leser.

- Kari Jaquesson er en livsstiltyrranist som ønsker å negradere overvektige til de føler seg som en amøbe uten mål og mening. Jeg vil kalle henne en samfunnsfiende, skriver en annen.

- Med den holdningen Jaquesson har til overvektige tror jeg ikke hun er rette person til å redde verden fra fedme. Har man et budskap man ønsker å fremme, får man i det minste gjøre det med respekt. Det hjelper lite å få folk til å føle seg mindreverdig i utgangspunktet.

- Kari er ikke heeeelt go i hue kanskje??? Respektløst av henne å mobbe folk!!!!! Kanskje ho har noe å si om meg og da???????

I en av debattene blir Kari også kalt både usmakelig og frekk.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

- Kari kaller en spade for en spade
Selv om mange har funnet utsagnene støtende, er det også de som har stilt seg bak Kari.

- Det må da faen meg være mulig å kalle en spade for en spade! Overvektige barn er omsorgssvikt. Hva er verst? At noen sier ifra eller at de vokser opp med fysiske og psykiske plager? De fleste som hyler og skriker her inne over Kari's uttalelser gjør det fordi de selv føler seg truffet. Stå på Kari med å hjelpe andre mennesker! Hvis de ikke ønsker å la seg hjelpe så får de klare seg selv til slutt... så får vi se hvordan det går, skriver en leser.

- Og dersom det ikke er omsorgsvikt, hva er det da? Feite opp ungene med feil mat over mange år, og så skal det offentlige rydde i ruinen! Kari J. kaller en spade for en spade, og det må de tåle! "fett er mat som er spist, men ikke brukt. Spis mindre eller beveg deg mer" Dette blir akkurat som røykerne som hyler etter å ha fått kreft eller kols etter å ha røkt i alle år. Da skal helsevesenet stå på pinne? Hører nå argumentet med avgifter betalt, så det legitimerer selvdestuksjon? Folk MÅ TA ANSVAR!, skriver en annen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere