Karibiens nye rikmannsparadis

- Det finnes stadig færre steder for ferierende rikinger, klager britisk aristokrat. Nå tar han saken i egne hender.

30.04.09 08:27

(LXUS.no) Med superstjerner som David Bowie, Mick Jagger, Tommy Hilfiger, Bryan Ferry og den britiske kongefamilien på stamgjestelisten, har Mustique lenge vært de rike og berømtes favoritt-tumleplass i Det karibiske hav.

Nå skal imidlertid St. Lucia gi Mustique en real kamp om pengene til de mest ettertraktede turistene. Trekkplasteret blir luksusliv og lave skatter.

POPULÆRT PARADIS: Det karibiske hav er en ettertraktet destinasjon for sol-elskere. Er du i tillegg rik, er du særlig velkommen til St. Lucia. Foto: YURI CORTEZ (SCANPIX)

LES OGSÅ:
De tryggeste skatteparadisene
Verdens mest sexy hotellsenger
Adressene du bare kan drømme om

Finanskrisen til tross – det vil alltid finnes velstående mennesker på jakt etter et eksklusivt og dyrt sted hvor de kan slå i hjel litt tid. Og om skattene er lave, er jo det bare rosinen i pølsa.

Det mener i hvert fall entreprenør Roger Myers, som tidligere var regnskapsfører for nevnte Jaggers rockegruppe The Rolling Stones. Nå har han ifølge Wealth Bulletin brukt en god slump av sin egen formye for å gjøre det karibiske skatteparadiset St. Lucia til en ettertraktet ferieøy for de ultrarike.

Kostbar investering

Myers bruker 700 millioner kroner på å renovere et resort i Val des Pitons – et idyllisk paradis i en fantastisk bukt med hvite sandstrender og turkis hav, omgitt av regnskog og vulkansten. Ingen inntektsskatt og bare to prosent dokumentavgift er det heller ingenting å si på.

Val des Pitons står på Unescos verdensarv-liste, og er blant annet hjem til en av St. Lucias mer eksentriske innbyggere – den 82 år gamle britiske aristokraten Lord Glenconner.

Glenconner – som het Colin Tennant frem til han arvet tittelen sin i 1982 – er mannen som utviklet Mustique til rikingenes favoritt da han kjøpte øyen i 1958.

Vanskelig å være rik

- Det finnes stadig færre steder for ferierende rikinger. Det er et problem, ser Glenconner til Wealth Bulletin.

Foto: Yuri Cortez

Glenconner måtte selge sin andel av Mustique i 1976 og forlot øyparadiset til fordel for St. Lucia to år senere. De siste tre tiårene har han forsøkt og feilet på å gjenskape luksusatmosfæren og glansdagene fra Mustique på sitt nye hjemsted.

- Hittil har det ikke vært noen stor suksess. For øyeblikket er dette stedet mest for eldre mennesker, som sitter i en av disse gyngestolene fra Selfridges og løser kryssord, forteller 82-åringen.

Luker bort bermen

Entreprenør Myers håper imidlertid det nye ferieparadiset vil bli noe helt unikt med sine syv luksusvillaer med enten fem eller seks soverom hver. Navnet blir The Sugar Beach Resort, og villaene på Glenconners nabotomt vil ha en prislapp på mellom 49 og 84 millioner kroner.

Det vil også bygges rimeligere strandeiendommer i tilknytning til stedet, med muligheter for timeshare og leie, men Myers og Glenconner vil gjøre alt de kan for å hindre at St. Lucia blir et feriested for middelklassen – slik de mener Barbados og de britiske jomfruøyene er blitt.

- Menneske som seiler inn i denne bukten på megayachtene sine, vil ikke komme i land for å sitte på en strand ved siden av svette alt-inkludert-kunder, sier Lord Glenconner.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.