Karikatur av muslim og jøde i fransk magasin

Paris (NTB-Reuters-AFP): En muslim i rullestol som kjøres av en ortodoks jøde, utstyrt med taleboblen «Ikke gjør narr av oss». Karikaturen pryder denne ukas utgave av det franske satiriske magasinet Charlie Hebdo.

Magasinet ble lagt ut for salg onsdag morgen. Forsidetegningen er også utstyrt med tittelen «De som ikke må røres 2».

Inne i magasinet er det flere tegninger som viser muslimenes profet Muhammed i «dristige situasjoner», ifølge avisen Le Monde.

Flere franske ministre har allerede tatt avstand fra tegningene. Både utenriksminister Laurent Fabius og statsminister Jean-Marc Ayrault mener at folk bør avstå fra det de kaller overdrivelser og provokasjoner i disse dager. Ayrault ber også folk om å opptre ansvarsfullt med tanke på opptøyene og protestene som følge av den islamkritiske filmen «Innocence of Muslims», der Muhammed blir latterliggjort.

- Vi gjør karikaturer av alle, hver uke, men når vi gjør det med profeten, så kalles det provokasjon, sa magasinets sjefredaktør Stephane Charbonnier til fransk TV tirsdag.

Charles Hebdo er kjent for sine satiriske tegninger av politikere, kjendiser og andre som preger samfunnsdebatten, og magasinet trykket satiriske tegninger av Muhammed både i 2011 og 2006. Etter fjorårets trykking ble redaksjonslokalene rammet av en brannbombe. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.