RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karl Evang-prisen til forkjemper for godt arbeidsmiljø

Oslo (NTB): Lege og forsker Ebba Wergeland tildeles Karl Evang-prisen 2012 for sin mangeårige innsats blant annet for kvinners plass i arbeidslivet.

Wergeland har jobbet i Arbeidstilsynet i 30 år og har vært en pådriver for forebyggende virksomhet. Hun får prisen for sitt arbeid innen arbeidsmedisin, arbeidsmiljø, kvinners rettigheter og internasjonal solidaritet.

Ett område hun har engasjert seg særlig i, er kvinners stilling og rettigheter i arbeidslivet. Hun jobbet for at arbeidsforholdene må legges til rette slik at også gravide og kvinner for øvrig i fruktbar alder kan være yrkesaktive.

- At denne debatten langt på vei er et tilbakelagt stadium, skyldes i stor grad Ebba Wergeland, heter det i kunngjøringen fra Helsetilsynet, som deler ut prisen.

De senere årene har hun særlig vært opptatt av debatten om sykefravær og hvilke årsaker som ligger bak. Komiteen legger vekt på at hun også har vært sentral i debatten om personer med yrkesskade i både det arbeidsmedisinske og det arbeidsrettslige miljøet.

Karl Evang-prisen deles ut hvert år til en person eller organisasjon som har gjort en særlig innsats for folkehelsen, rettstrygghet i barnevernet, helse- og sosialtjenesten eller som samfunnsdebattant innen disse områdene. Prisen er på 50.000 kroner. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere