*Nettavisen* Nyheter.

Karl Tore oppdaget et merke på døra. Nå frykter han innbrudd.

Alarm har han, likevel har han fått merke på døra til huset sitt. Politiet ber om tips dersom folk opplever noe mistenkelig.

09.12.15 17:10

(Lofotoposten): Tirsdag fortalte Lofotposten om Kirsten Bolle som observerte ukjente menn som saumfór nabolaget. Nå kan Karl Tore Andersen fortelle at han har oppdaget at det har vært tegnet på husdøra hans på Gravdal.

Han oppdaget merket tirsdag.

Samboeren Veronica Jacobsen var hjemme da det skjedde. Hun så en hvit varebil med utenlandske skilter som kjørte vekk.

– Det er jo litt ekkelt, med tanke på at jeg drar ut på jobb i morgen. Men det er ikke så mye å gjøre med det. Søstera mi og samboeren hennes bor i kjelleren, så Veronica er jo ikke helt alene, sier Andersen.

Han sier de har alarm på huset.

– Jeg har ikke hørt noe fra noen av naboene som har opplevd samme type merking. Jeg har snakket med et par av dem, men ikke fått napp, sier han.

I Gravdal-området

Dag Sture Strøm, politioverbetjent ved Vest-Lofoten lensmannskontor, sier de foreløpig har fått meldinger om slik merking kun av hus i Gravdal-området.

– Vi er veldig interessert i informasjon om folk ser merker på hus eller mistenkelige personer som kan knyttes opp mot dette, sier han.

Politiet kan tipses på 02800.

Foreløpig har politiet fått inn et par meldinger om merker på dører og i tilleg at ukjente personer var oppdaget luskende rundt i et nabolag på Gravdal tidlig søndag morgen.

Ber folk ta en titt

Strøm sier folk gjerne må ta en ekstra titt for å se om det er merker på eget hus.

– Vi vet jo ikke hva det er for noe. Men vi kjenner fra andre steder sørpå at hus er blitt merket i forbindelse med planlegging av innbrudd, sier han.

Hvorvidt dette er tilfelle i Gravdal-området, kan han ikke si noe sikkert om.

Kan det være rampestreker?

– Vi har ingen indikasjoner på det ene eller det andre. Men når flere hus har disse merkene, tar vi det alvorlig, og prøver å finne ut av det, sier han.

Han legger til at det har vært minimalt med innbrudd i området i år.

– Det er aldri kjekt å få slike typer merker på hus eller postkasser eller hvor det nå enn er. Man trenger ikke være kjempebekymret, men ta de forholdsreglene som er, sier han.

Om man oppdager slike merker oppfordrer han om at man varsler politiet.

Bør de fjernes?

– Det er fornuftig å fjerne dem. Men det er greit at politiet kan få dokumentere dem først, sier Strøm.

Hvit varebil

Andersen nevnte en hvit varebil, og Strøm sier politiet også har fått en del informasjon om biler de ennå ikke har lokalisert.

– Hvite varebiler, men ingen nærmere kjennemerker eller andre beskrivelser, sier han.

Politiet ønsker tips også om dette.

Les flere nyheter på Loftopostens nettsider her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.