*Nettavisen* Nyheter.

Karoli satte fart fra vitneboksen og ville angripe tiltalt

BLE FORBANNET: René Karoli forlot vitneboksen og var på vei mot en av de tiltalte da han ble stoppet. Bildet er tatt i forbindelse med en annen rettssak. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

- Jævla drittsekk og morder, sa Karoli fra vitneboksen før han raskt tok retning mot en av de tiltalte.

13.05.14 15:39

OSLO TINGHUS (Nettavisen): Politi og rettsvakter var raskt på beina da sigøyner-lederen René Karoli under sin forklaring i vitneboksen fikk et akutt raserianfall og var på vei mot en av de tiltalte.

Hevet høyrearmen
Han hevet høyrearmen mot den tiltalte, men ble stoppet mens ukvemsordene haglet i rettssalen.

Ifølge Karoli skal mannen han ble rasende på i rettsal 127, Ismaiel Josef, være mannen som kom bort til ham på bingoen på Torshov i påsken 2013 og sa at «vi er kommet for å drepe deg».

Karoli peker gjentatte ganger mot mannen som Storrvik forsvarer, og bruker uttrykk som morder og kaldblodig i sin beskrivelse av mannen.

Storrvik sier det er besynderlig hvor mye aggresjon og hat René Karoli retter mot hans klient.

Tordentale fra dommeren
Dommer Per Gammelgård reagerte sterkt på Karolis oppførsel under straffesaken.

- Den slags oppførsel kan vi ikke ha noe av, tordnet dommeren.

- Det er menneskelig. Det er følelser, svarte Karoli, som flere ganger i sine beskrivelser av hendelsen inne på bingoen brast i gråt.

Han gikk også frem til både aktor og de tre dommerne og viste flere av de synlige arrene etter det blodige slagsmålet på Torshov.

Klikk på bildet for å forstørre.

FOR RETTEN: Ismaiel Josef er en av fem som står tiltalt for drapsforsøk på «sigøynerkongen» René Karoli. Rettssaken etter dramaet på Torshov Bingo i fjor starter i Oslo tingrett 13. mai og varer i tolv dager. Ismail Josef samtykket i at Nettavisen kunne avbilde ham og bruke bildet i forbindelse med et fengslingsmøte i juli i fjor. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Nettavisen)

Hett i vitneboksen
Ved en anledning truet Karoli med å avbryte hele rettsaken og ta med seg hele familien og gå. Bakgrunnen for dette skyldes at en av sønnene hans ble truet med utkastelse for å ha henvendt seg til sin far tre ganger i løpet av dagen.

- De sitter og smiler og ler av meg, utbasunerte han mens han pekte mot flere medlemmer av Josef-familien som sitter en knapp meter bak ham mens han står i vitneboksen.

Dette resulterte i nok en tordentale fra dommeren - samt klare formaninger fra sin egen bistandsadvokat.

I Oslo tingrett er fem personer tiltalt for drapsforsøk på Réne Karoli og hans sønn i et bingolokale på Torshov i april 2013.

Usammenhengende forklaring
Karoli ble stilt en rekke spørsmål fra forsvarer Arild Holden, men svarte usammenhengende og springende. Dommer Per Gammelgård måtte flere ganger avbryte under Karolis forklaring.

- For at vi skal få en oversikt over hva som skjedde denne kvelden, må du svare på det forsvarerne spør om, var dommerens formaning.

- Dere skal alle dø
Øystein Storrvik, som forsvarer en 33 år gammel fembarnsfar som sto bak angrepet i bingolokalet på Torshov i 2013, hevdet at alle de tiltalte like før rettssaken startet hadde fått drapstrusler fra René Karoli, som selv er til stede i rettssalen sammen med sin bistandsadvokat.

- Det skal ha blitt fremsatt drapstrusler overfor alle de tiltalte kort tid før retten ble satt, sa Storrvik som ønsket å få inn en tolk for å dempe konfliktnivået mellom de to sigøynerfamiliene.

- Dere skal alle dø er meldingen min klient fikk servert like før han gikk inn i rettssalen, sier Storrvik til Nettavisen.

- Hvem var det som kom med drapstruslene?

- Den eldste av de fornærmede, svarer Storrvik.

Klikk på bildet for å forstørre.

TEMPERATUR: René Karoli tok sats fra vitneboksen og var på full fart bort til den tiltalte som Øystein Storrvik (t.v.) forsvarer. Karoli ble stoppet av flere politibetjenter før han nådde frem til den tiltalte han ønsket å komme i fysisk kontakt med. René Karoli ønsker ikke å bli avbildet under rettssaken. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)


- 500.00 euro for livet mitt

René Karoli mener at det ene brødreparet som er tiltalt ble bedt av en tredjepart om å ta livet av ham for 500.000 euro.

- Vi sigøynere har ikke noe rettssystem. Vi tar igjen med samme mynt. Som det står i det gamle testamentet. Øye for øye, tann for tann. Om vi må vente i ett år, fem år eller tjue år. Det spiller ingen rolle, sa Karoli til forsvarerne da de fikk anledning til å stille ham spørsmål.

Bestemt i sigøynerrett
Karolis bistandsadvokat Joar Berg Henjum spurte hva som skjedde i en såkalt sigøynerrett et par-tre måner før hendelsen på Torshov.

- Der ble det bestemt at jeg skulle dø, svarte Karoli.

- Hvem var tilstede på sigøyneretten? spurte Henjum.

- Alle som sitter rundt meg her i salen, svarte Karoli.

Karoli hevder at det ene brødreparet som er tiltalt begynte å legge ut klare meldinger og trusler på blant annet Facebook.

Drama i retten
Det har vært mye dramatikk på denne første rettsdagen. Forsvarer Øystein Storrvik fortalte at de tiltalte hadde blitt drapstruet på gangen i tinghuset allerede før rettssaken startet.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag