*Nettavisen* Nyheter.

Kartla Navarsetes støtte i Senterpartiet

Oslo (NTB): Tillitsvalgte i Senterpartiet fikk i helgen fastslått at Liv Signe Navarsete har støtte i partiet, skriver VG. Samtidig sier nestleder Ola Borten Moe at han ikke ønsker å bli partileder nå.

Flere kilder bekrefter overfor VG at fylkesledere i partiet ble forelagt et forslag til en felles uttalelse som støtter Navarsete og som tar avstand fra beskrivelsen av en «fryktkultur» i partiet.

Selv om det aldri ble votert over forslaget, sier en rekke sentrale kilder til avisen at det i helgen pågikk omfattende sonderinger om hvilken støtte Liv Signe Navarsete faktisk har som partileder.

- For meg var det viktig å avklare at vi har tillit, og at det var konsensus om hvordan vi oppfattet lederen. Det var lite dissens, og jeg følte vi var enige om at det har blitt skapt et feilaktig bilde av henne i det siste, sier fylkesleder Tore-Jan Gjerpe i Finnmark Sp.

Flere av Navarsetes støttespillere mener den siste tidens to brennhete saker tydelig viser at det har vært et kuppforsøk i partiet.

Den ene er brevet fra Senterungdommen sist torsdag der Navarsetes lederstil ble kritisert etter at hun i september hadde skjelt ut SpU-leder Sandra Borch i full offentlighet. Den andre er at historien om Navarsetes forsøk på å fjerne nestleder Ola Borten Moes rådgivere ble kjent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.