RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karzai avbryter forhandlinger med USA

Sist oppdatert:
Kabul (NTB-Reuters-AFP): Afghanistans president Hamid Karzai har brutt forhandlingene med USA om en ny sikkerhetsavtale. Årsaken er uenighet om mulige samtaler med opprørerne i Taliban.

Karzai bestemte seg for å avbryte de tosidige samtalene onsdag morgen, sier hans talsmann Aimal Faizi. Dagen før ble det meldt på regjeringshold i Washington at fredssamtaler mellom USA og Taliban skal innledes i Qatar torsdag.

USA innledet tidligere i år forhandlinger med Afghanistan om en tosidig sikkerhetsavtale. Hvis disse forhandlingene gir konkrete resultater, vil de bli avgjørende for amerikanernes militære nærvær i Afghanistan i flere år framover.

- Vi ser en motsetning mellom det USAs regjering sier og det den gjør, når det gjelder fredsforhandlinger for Afghanistan. Derfor har presidenten i dag morges suspendert samtalene om en bilateral sikkerhetsavtale, sa Aimal Faizi.

USAs president Barack Obama har hilst samtalene med Taliban i Qatar velkommen som «et viktig første skritt». Men han advarer samtidig om en vanskelig periode framover, når NATO fullfører sin militære tilbaketrekning fra Afghanistan. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere