Karzai bekrefter pengegaver fra Iran

presidenten i Afghanistan, Hamid Karzai.

presidenten i Afghanistan, Hamid Karzai. Foto: SHAH MARAI (Scanpix)

Pengestøtten fra Iran ble blant annet brukt til å pusse opp presidentpalasset.

25.10.10 21:31

Afghanistans president Hamid Karzai bekrefter at hans kontor kjente til pengestøtten fra Iran, melder The New York Times og BBC News.

Ifølge The New York Times mottok Karzais rådgivere sekker med penger fra myndighetene i Iran.

Karzai sier at pengene ikke gikk til enkeltpersoner, men at de var ment for driften av presidentkontoret. Han sier at de vil fortsette å motta pengestøtte fra Iran og at det ikke dreier seg om mer enn rundt en million dollar to ganger i året.

På en pressekonferanse mandag sa Karzai at mange land har gitt Afghanistan støtte på denne måten, blant dem USA.

- Vi holder ikke noe skjult, sa Karzai.

Ifølge The New York Times fikk Umar Daudzai, stabssjef hos den afghanske presidenten, i august en stor sekk med eurosedler overlevert av Irans ambassadør i Afghanistan, Feda Hussein Maliki. Det skjedde på slutten av et offisielt statsbesøk.

Ifølge avisa skal pengene, totalt flere millioner dollar, ha blitt brukt til å betale afghanske politikere, ledere i stammeområdene og til og med Taliban-kommandanter. Karzai på sin side sier pengene ble brukt til å vedlikeholde presidentpalasset og til å drifte kontoret.

Den iranske ambassaden i Kabul avviser at det har vært snakk om bestikkelser og kaller anklagene «latterlige og fornærmende».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag