RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karzai ber vestlige soldater forlate landsbyer

Sist oppdatert:
Kabul (NTB-AFP-Reuters): President Hamid Karzai ber NATO forlate alle afghanske landsbyer umiddelbart og vil ha styrkene ut av landet i løpet av neste år. Samtidig har Taliban brutt samtalene med USA.

- Styrkene bør trekkes ut av landsbyene og flyttes til basene sine, sa Karzai i et møte med USAs forsvarsminister Leon Panetta torsdag.

Karzai mener også at den afghanske hæren er klar til å overta sikkerhetsansvaret over hele landet neste år, ikke i 2014 som tidligere planlagt.

Beskjeden kommer få dager etter at 16 landsbyboere ble drept av en amerikansk soldat som forlot sin base og gikk fra hus til hus mens han skjøt og drepte landsbyboere. Flere av dem var kvinner og barn.

Gjerningsmannen er nå overført til Kuwait, der han sitter innesperret på en amerikansk base, selv om afghanske folkevalgte har krevd at soldaten stilles for retten i Afghanistan.

En amerikansk general forsvarer overføringen med at det sikrer at saken blir skikkelig etterforsket og at soldaten får en rettferdig rettergang. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere