*Nettavisen* Nyheter.

Karzai lover å holde valg i Afghanistan som planlagt

Kabul (NTB-Reuters): Afghanistans president Hamid Karzai sier at presidentvalget i 2014 vil bli gjennomført som planlagt og at hans tid i presidentpalasset da er ute.

- Valget vil helt klart finne sted. Gå og stem på din favorittkandidat. Min mandatperiode utløper, og dersom jeg blir sittende en dag over utløpet av min mandatperiode, vil det være urettmessig, sa Karzai på en pressekonferanse i Kabul torsdag.

Presidentvalget skal etter planen holdes samtidig som NATO planlegger å trekke sine siste kampstyrker ut av det krigsherjede landet.

Karzais stadig mer upopulære regjering har lenge vurdert å endre tidspunktet for valget for å unngå at det sammenfaller med at NATO avslutter kampoppdraget i ved utgangen av 2014.

Men de mange opposisjonspartiene i landet har protestert kraftig mot det og krever at presidentvalget blir gjennomført som opprinnelig planlagt.

Under torsdagens pressekonferanse beskyldte Karzai samtidig utenlandske medier for å tegne et dommedagsbilde av Afghanistan etter at NATO-styrkene er ute. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.