RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karzai på besøk i Marjah

Foto: POOL (REUTERS)
Sist oppdatert:
Afghanistans president Hamid Karzai besøkte søndag Marjah for første gang siden NATO-styrker sammen med afghanske styrker tok kontroll over byen.

Marjah i Helmand-provinsen hadde vært under Talibans kontroll i lang tid før NATO-offensiven ble innledet i begynnelsen av februar.

Under besøket holdt han sammen med overstkommanderende for NATO-styrkene, general Stanley McChrystal, et møte med rundt 300 av byens eldste for å be dem støtte kampen mot Taliban.

Byens representanter ga Karzai støtten han ba om, men de la samtidig fram en rekke klager. Blant sakene de tok opp, var at sivile er drept i kampene og fengslet av de utenlandske styrkene, korrupsjon og at skoler er overtatt av soldatene.

- I de 20 dagene siden de utenlandske styrkene kom, er folk drept og såret, markedet vårt er ødelagt og hus er ødelagt, sa Haji Abdullah og ba presidenten sørge for at det blir bygd skoler, kanaler, helsestasjoner, sykehus og veier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere