*Nettavisen* Nyheter.

Karzai vil ikke stille til TV-debatt

Kabul (NTB-AP): Afghanistans president Hamid Karzai vil ikke møte de to fremste utfordrerne i presidentvalget til TV-debatt.

Karzai trakk seg i siste liten fra det som skulle ha vært landets første fjernsynsoverførte valgdebatt på den populære fjernsynsstasjonen Tolo TV i kveld.

Karzai skulle ha møtt to av de fremste utfordrerne i presidentvalget 20. august, tidligere utenriksminister Abdullah Abdullah og tidligere finansminister Ashraf Ghani, men takket nei i siste liten.

Abdullah og Ghani legger ikke skjul på at de er skuffet, og Abdullah er usikker på om han vil stille opp når presidenten holder seg borte.

- Dette er nok et løftebrudd, slår Ghani fast.

Karzais medarbeidere begrunner avslaget med at så få av de 41 kandidatene var invitert til debatten av Tolo TV. De kritiserer også fjernsynsstasjonen for å ha spurt på altfor kort varsel.

En talsmann for TV-stasjonen avviser dette og sier at Karzai fikk vite om debatten for tre uker siden. Tolo TV-planlegger i alt tre debatter fram mot valget, og talsmannen understreker at Karzai er hjertelig velkommen til å delta i de to siste.

Karzai ble utnevnt til interimspresident i Afghanistan i juni 2002 og har styrt landet siden. Taliban-opprørerne har lenge vært på frammarsj, og kritiske røster hevder at Karzai bare kontrollerer hovedstaden.

Presidentens popularitet har vært dalende, men alt tyder likevel på at han vil bli gjenvalgt i august. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag