RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karzai vil snakke med USA igjen

Sist oppdatert:
Kabul (NTB-AFP): En amerikansk utsending er kommet til Kabul for å forsøke å normalisere forholdet til Afghanistans president Hamid Karzai. Håpet er å få fredsforhandlinger tilbake på sporet.

Karzai ble rasende da at Taliban i forrige uke opprettet et kontor i Qatars hovedstad Doha. Men mandag bekreftet kilder ved presidentens kontor at Karzai vil møte den amerikanske utsendingen James Dobbins.

- De to skal drøfte forsoningsprosessen som presidentene Obama og Karzai er enige om er sikreste vei til varig fred, het det i en kunngjøring fra USAs ambassade i Kabul.

- Etter møtet vil vi vite nok til å avgjøre om vi skal sende en delegasjon til Qatar, sa en afghansk forhandler.

Hamid Karzai har ikke vært særlig tilfreds med statusen Taliban har fått med opprettelsen av kontoret i Doha. Men mandag så misnøyen ut til å avta etter at det ble kjent at flagget og skiltet utenfor kontoret som ga inntrykk av at det var en slags ambassade, nå er fjernet.

Karzais regjering har insistert på at kontoret bare må brukes som ledd i direkte forhandlinger mellom Taliban og Kabul-regjeringen. Regjeringen har samtidig gjort det klart at den er innstilt på å videreføre fredsprosessen med Taliban. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere