Kast kjipe gaver på Månen

Noensinne fått en gave du ikke ble særlig glad for? Eller har du kanskje eiendeler som du misliker særdeles sterkt? Nå kan du få gjort noe med det.

Det amerikanske selskapet Orbital Development, som holder til i Carson City i Nevada i USA, auksjonerer i disse dager bort muligheten til å dumpe dårlige gaver på Månen. Eventuelt kan man sende fra seg andre gjenstander man aldri vil se igjen.

Bud mottas over nettet fram til onsdag, skriver The Times, ifølge Ananova.

Ifølge avisen planlegges selskapet å sende sitt eget romskip ut i verdensrommet. Etter planen skal romskipet krasje på Månens overflate.

Den som vinner auksjonen skal få legge sin latterlige gave i en boks som ifølge beskrivelsen ikke skal gå i tusen knas i sammenstøtet med Månen.

Ingen bud
Så langt har ingen lagt inn bud, men selskapets direktør Gregory Nemitz er overbevist om at bud vil komme.

- Prosjektet er med stor sannsynlighet attraktivt for rikinger som kjeder seg og som er lei av å leke med radiostyrte modellfly og vil ta leken til neste nivå, sier han.

Får velge krasjsted
Vinneren av budrunden får selv lov til å velge krasjstedet. I tillegg får han eller hun følge konstruksjon og testing av romskipet, en prosess som etter planen skal ta 15 til 18 måneder.

Vinneren får dessuten ta med seg tre venner og dra til Kasakhstan for å se at oppskytingen går riktig for seg, når den tid kommer.

Turen til Månen og selve krasjet skal dokumenteres av digitale kameraer i farkosten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag