Gå til sidens hovedinnhold

Kastellet-lærer best på Twitter

Kåringen var uformell, men like fullt ble lærer Ingvild Moen kåret til Norges beste twitrer.

KASTELLET: Det er leserne av bladet Det Nye som har stemt frem sin favoritt på Twitter. Vinneren ble @plosiv, og bak Twitter-navnet skjuler det seg en 24 år gammel lærer på Kastellet skole. Hun heter Ingvild Moen.

«OoH, er det sant? *danser seiersdans* I feel good! :D» var Plosivs reaksjon på Twitter, i følge detnye.no.

Lærer mye selv

Ingvild har blogget i mellom fem og ti år – under ulike pseudonym og på flere plattformer. Fra 2009 begynte hun å bruke Twitter aktivt, ikke minst i jobben som lærer.

Ved utgangen av 2010 hadde hun 4000 «followers» på Twitter.

– Jeg lærer mye selv av å være på for eksempel Twitter. Det er veldig mange der ute som kan mye som jeg gjerne vil lære, sier Ingvild Moen til nrk.no.

Selv har hun blant annet fulgt andre lærere på nettet.

Nett-vett

I undervisningen for fjerde trinn på Kastellet har hun blant annet hatt dataundervisning for elevene, og lært bort nett-vett.

– Ingen som er født etter 1994 har opplevd en verden uten internett. Derfor er det viktig å lære om personvern, sier Ingvild, som også uttaler til nrk.no at hun skulle ønske hun selv hadde lært mer om blogging da hun var yngre.

Ingvild tror at som lærer må man være åpne for nye ting.

– Jeg har litt samme holdning til elevene som jeg har til Twitter. Hvis jeg som lærer ikke kommer fort til poenget, så mister elevene oppmerksomheten, sier hun til nrk.no.Hva er en god tweet? Dette er hva @plosiv skriver til Det Nye-leserne:

«En god tweet er interessant eller morsom, inneholder gjerne en god lenke og handler ikke om hvor mange cm det har snødd i natt. :)»

Hva synes du? Gi oss din mening i kommentarfeltet under saken!

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted