RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En maskert demonstrant kaster en bensinbombe mot opprørspolitiet i Mexico by. Demonstrasjonene har pågått siden 43 mannlige studenter ble bortført – angivelig av korrupt politi som ga dem til bandemedlemmer
En maskert demonstrant kaster en bensinbombe mot opprørspolitiet i Mexico by. Demonstrasjonene har pågått siden 43 mannlige studenter ble bortført – angivelig av korrupt politi som ga dem til bandemedlemmer Foto: Carlos Jasso (Reuters)

Kaster brannbomber mot politiet

Titusener deltok i demonstrasjoner for de 43 studentene som er forsvunnet.

Demonstranter kastet brannbomber i sammenstøt med politiet i Mexico by torsdag kveld.

Foreldrene til de savnede studentene ledet et opptog i hovedstaden Mexico by. De avviser påstanden om at deres sønner er døde, og flere demonstranter ropte «han vil falle, han vil falle» om president Enrique Peña Nieto.

Saken har vokst til å bli den verste krisen hittil for presidenten siden han overtok makten for to år siden.

Studentene fra lærerskolen i Apotzintla hadde reist til Iguala for å samle inn penger og hadde etterpå kapret fire busser for å komme seg tilbake, slik det er vanlig at studenter med dårlig råd gjør i Mexico.

Myndighetene sier at byens borgermester, Jose Luis Abarca, ba politiet ta seg av studentene fordi han var redd for at de skulle avbryte en tale hans kone skulle holde. Politiet skal deretter ha bortført studentene og overlevert dem til et kriminelt kartell, som har tilstått å ha drept studentene og brent likene på en søppelfylling.

Da Nieto ble president for snart to år siden, lovet han å gjenopprette ro og orden i Mexico.

Demonstranter i Mexico by går rundt en opptegnet silhuett. Titusener deltok på protestene mot regjeringens håndtering av de savnede studentene.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere