RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaster narkotika inn i Oslo fengsel

Sist oppdatert:
Mobiltelefoner og narkotika kastes over murene som omgir Oslo fengsel. Ledelsen ved fengselet frykter at noen skal hive våpen inn til fangene.

- En fire meter høy mur gjør det umulig å hindre at det kastes over narkotika eller mobiltelefoner til de innsatte. Dette skjer stadig vekk, sier fungerende fengselsleder Kim Ekhaugen til VG.

Et annet problem er at folk på utsiden klatrer opp i trær for å prate med fangene.

- Det ropes inn og ut beskjeder på språk som våre ansatte ikke forstår. Vi vet at det ropes ut bestillinger på narkotika. Det sendes også ut beskjeder om hva som skal sies i politiavhør, til tross for at noen av våre varetektsfanger har brev- og besøksforbud.

Ekhaugen frykter at noen en dag skal kaste et våpen over murene og inn til de innsatte. Samtidig påpeker han at fangenes kontakt med omverdenen over murene er en del av utfordringen ved å ha et fengsel som ligger på et begrenset område midt i Oslo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere