RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaster seg på riggbølgen

Sist oppdatert:
Det kinesiske rederiet og verftskonsernet Cosco vil nå kaste seg på riggbølgen og tilby bygging av borerigger.
Flere mindre kjent verft har de siste månedene sett mulighetene i offshore- og riggmarkedet og ønsker en del av kaken. Sist ut til å kaste seg på riggbølgen er kinesiske Cosco. Konsernet er mest kjent for sin store containerskipsvirksomhet, men driver også skipsverft.

Ifølge den Singapore baserte næringslivsavisen The Business Times så uttalte president Ji Hai Sheng på gårsdagens generalforsamling i Cosco ta konsernet nå arbeider med planer om å ekspandere inn i riggbygging. Sheng viste til at de to store riggverftsgruppene Keppel Corp og SembCorp Marine ikke klarer å dekke etterspørselen.

Sheng sa også ifølge avisen at Cosco har en fordel på grunn av sine lave lønnskostnader, samt at deres partner SembCorp vil gi dem hjelp på den tekniske siden. SembCorp har en eierandel i Coscos verftsvirksomhet Cosco Shipyard på 30 prosent.

Det er ventet at planene vil være klare i løpet av et par måneder.

Illustrasjonsfoto

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere