RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastes ut på grunn av 800 sigaretter

Tirsdag ble det kjent at mamma Bella Abrahamyan og barna Gor, Ester og Tia Mari får bli i landet etter åtte år på asylmottaket på Rognan. Pappa Samuel Petrosjan må forlate Norge innen slutten av september.
Tirsdag ble det kjent at mamma Bella Abrahamyan og barna Gor, Ester og Tia Mari får bli i landet etter åtte år på asylmottaket på Rognan. Pappa Samuel Petrosjan må forlate Norge innen slutten av september. Foto: Dag Pettersen (Avisa Nordland)
Sist oppdatert:
Mor og barna får bli, men pappa Petrosjan kastes ut av Norge.

I juli skrev an.no at familien Petrosjan Abrahamyan fra Armenia hadde fått midlertidig oppholdstillatelse i påvente av en endelig avgjørelse.

I dag ble det klart at mamma Bella Abrahamyan og barna Gor, Ester og Tia Mari får bli i Norge etter åtte år på asylmottaket på Rognan. Men pappa Samuel Petrosjan må forlate Norge innen slutten av september.

– Det synes jeg er svært urimelig, sier familiens advokat Terje Holst Stifjell til NRK.

Stifjell sier til an.no at familien er veldig glade for at barna får opphold, men at de er veldig triste over at far må dra.

- Han sier det rett ut - han kan ikke reise tilbake. Han har flyktet fra hjemlandet, og tør ikke å reise tilbake til Armenia. Han har ikke kommet til Norge for å bo på mottak for moro skyld.

Smugling

Årsaken til utvisningsvedtaket er at den armenske trebarnsfaren ble tatt for smugling av 800 sigaretter og fikk en bot på 6000 kroner og et utvisningsvedtak.

– Dette var i 2004. Han har betalt og har tatt straffen sin. Uansett om han har smuglet sigaretter over grensen står det ikke i forhold til at familien blir splittet, sier advokaten.

Som følge av dette ble det fattet et vedtak om utvisning, og det er dette utvisningsvedtaket som er årsaken til at han ikke har fått opphold, forklarer Stifjell overfor NRK.

Han sier videre at han synes det er urimelig at Utlendingsnemnda (UNE) splitter familien, og beskriver UNEs håndtering av saken som sterkt kritikkverdig:

– De er lettet over at barna får bli, samtidig som det er en stor belastning for dem at faren må reise ut. Jeg mener det har blitt gjort feil fra saksbehandler som får alvorlige konsekvenser for familien.

Familien har blitt hentet hjemme på Rognan av politiet og forsøkt sendt ut av Norge to ganger.

Forhåndsvarsel

Nemndleder Liv Huus-Hansen i Utlendingsnemnda bekrefter overfor NRK at alle i familien, med unntak av faren, har fått innvilget oppholdstillatelse.

– Når det gjelder far i familien så er ikke han omfattet av de nye bestemmelsene. Det er fordi denne løsningen ikke omfatter familiemedlemmer som enten kan utvises etter en av lovens bestemmelser, eller som allerede er utvist. I dette tilfellet er far i familien utvist fra tidligere. Og det er også gitt han et forhåndsvarsel om utvisning på bakgrunn av nye forhold, sier hun til NRK.

Les flere saker i Avisa Nordland her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere