*Nettavisen* Nyheter.

Kastet bitende esel på glattcelle

Det rabiate eselet måtte tenke grundig over sine ugjerninger sammen med andre arrestanter i fyllearresten.

(iBergen.no) Om dyret var beruset eller ikke, sier historien ingenting om, men verdenspressen kunne uansett fortelle utbroderende om eselet «Blacky» som gikk bananas i den meksikanske byen Chiapas søndag.

- Helt rabiat
Hva som fikk stabeistet til å klikke er uvisst, men to menn ble innlagt på sykehus etter å ha blitt angrepet av eselet. 63 år gamle Genaro Vazquez ble først bitt i brystet, for deretter å bli vitne til at Andres Hernandez (52) fikk et velplassert spark idet han forsøkte å redde kameraten.

- Plutselig var dyret oppå oss som om det var rabiat, forteller Hernandez til den engelske avisen The Guardian.

Rett på cella
Seks nådeløse politimenn rykket ut til ranchen der overfallet skjedde, og dro med seg «Blacky» til nærmeste glattcelle. Der ble muldyret plassert bak lås og slå helt til eieren, Mauro Gutierrez, betalte i underkant av 3000 kroner i bot, sykehusregning og kompensasjon til «Blackys» ofre.

En ordknapp Gutierrez uttalte til ITN at saken var allerede oppe og avgjort, og han ville derfor ikke involveres mer.

Amok okse
Det er ikke første gang et dyr er blitt satt i arrest i Chiapas. I mars måtte en okse overnatte på glattcelle etter å ha gått amok mot to brusautomater, mens en hund tilbragte hele tolv dager bak lås og slå i 2006 for biting.

- Alle som begår en forbrytelse her vil bli fengslet, uansett hvem de er, sier politibetjent Sinar Gomez til The Guardian.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag