RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastet egg på partileder

Foto: Pool
Valgkampen tok en uventet vending for David Cameron da han først ble forfulgt av en kylling og deretter angrepet med egg.

Britiske partiledere må regne med litt av hvert når valgkampen er i gang. Onsdag opplevde toryenes leder og statsministerkandidat David Cameron å bli kastet egg på under et valgkamparrangement på Cornwall College i Saltash nær Plymouth. Det var en 16 år gammel student som kastet egget, som traff Cameron på skjorteryggen uten å gjøre noen skade, skriver Daily Mail på nett. Det var et medlem av sikkerhetsstyrken som fikk det meste av sølet.

16-åring pågrepet
16-åringen ble umiddelbart ledet bort av politiet etter angrepet. Han ble pågrepet, men løslatt etter kort tid.

Angrepet kom like etter at Cameron hadde svart på spørsmål fra studentene om alt fra valgreformer til Storbritannias rolle i Afghanistan.

Se egg-angrepet her på video fra Sky News:

Cameron selv tok angrepet pent og spøkte med at dette var en ny erfaring i valgkampen.

Med kylling i hælene
Dagen før den unge mannen kylte egget mot de konservatives leder, ble David Cameron også forfulgt av en mann utkledd som kylling under en stopp i Tamworth.

Cameron lot seg ikke vippe av pinnen, selv om det etter hvert dukket opp flere kyllinger på hans vei.

«Møt min nye venn», sa Cameron og dro masken av kyllingmennene da de ble for nærgående. Kyllingstuntet var iscenesatt av en tabloidavis.

- Nå vet jeg hva som kom først av høna og egget; det var egget, spøkte Cameron.

Se Cameron bli utsatt for kyllingstuntet på Telegraph TV under:

Cameron husker sikkert Labours John Prescott som ble angrepet med egg under valgkampen i 2001 og gikk fysisk til angrep på eggkasteren.

Også tidligere statsminister John Major har erfaring med egg. Tre dager før valget i 1992 fikk han et egg i hodet under et besøk på et supermarked nær Eastleigh i Hants.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere