Kastet glass i stedatters ansikt

Stefaren ville ikke at 16-åringen skulle se voldsscener på TV.

23.06.08 16:38

(iBergen.no) Nå må 51-åringen i fengsel for langvarig mishandling av stedatteren.

Mente TV var for voldelig
Siden sommeren 2006 har mannen jevnlig brukt vold mot stedatteren. Tenåringensjenta fikk oppleve stefarens raseriutbrudd da han beskyldte henne for å ha glemt igjen en ryggsekk med verdisaker i England. Den 51 år gamle mannen reagerte med å slå stedatteren i ansiktet med flat hånd.

Under en hyttetur sommeren 2007 satt de to og så på TV sammen. Men da en scene i TV-programmet etter mannens mening ble for voldelig for stedatteren, beordret han henne til å slå av fjernsynet.

Litt etter slo hun TV på igjen, noe som resulterte i at 51-åringen kastet et glass i ansiktet på jenta.

Må bo under samme tak
Dråpen som fikk begeret til å renne over var da hun en morgen i fjor høst la den trådløse telefonen på kjøkkenbordet. Av mangel på annet, ville hun bruke den som klokke mens hun spiste frokost. Men stefaren ble nok en gang rasende. Og da hun heller ikke la pålegget tilbake i kjøleskapet, gikk han fysisk til angrep på henne.

Forslått ringte hun sin biologiske far, som tok henne med til politiet og anmeldte saken. Hun flyttet deretter inn til ham, men måtte etter et halvt år flytte tilbake til moren og stefaren, noe hun opplevde som svært vanskelig.

Benekter vold
Både overfor politiet og i retten benektet 51-åringen anklagene fra stedatteren, og også jentas mor har i politiavhør avvist datterens påstander om vold.

«Tiltaltes totale benektelse av å ha foretatt noe som helst straffbart forverrer dessuten fornærmedes situasjon. Hun opplever ikke at han i det minste erkjenner forholdene, og langt fra at han beklager noe.» skriver retten i dommen.

Retten valgt å tro på den nå 17 år gamle jentas forklaring. Sammenholdt med bilder av skadene hun var blitt påført og vitneforklaringer fra andre familiemedlemmer, ble mannen dømt til ubetinget fengsel i fem måneder.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag