Kastet jente (11) av toget

Foto: Statens Järnvägar

Togkonduktøren kastet jente (11) av toget fordi hun ikke hadde billett. Så ble hun meldt savnet.

03.08.11 10:19

En 11 år gammel jente ble meldt savnet etter at hun tok toget mellom Örebro og Göteborg. Konduktøren kastet henne av på grunn av manglende billett, skriver Aftonbladet.

Søsteren hadde billettene
Ifølge Tidningarnas Telegrambyrå (TT) hadde imidlertid jentens storesøster, som var på toalettet, billettene.

Hendelsen inntraff omkring klokken halv åtte tirsdag kveld, men først tre timer senere ble politiet varslet av trafikkledelsen i Statens Järnvägar (SJ). Natt til onsdag var 11-åringen fortsatt ikke kommet til rette.

Nå skal imidlertid jenten være funnet. Ifølge Aftonbladet kom hun tirsdag kveld i kontakt med en eldre dame, og skal ha sovet hos henne i natt.

- Jenta har, om jeg har forstått det riktig, fått overnatte hos den eldre damen. Damen skulle kjøpe en billett til 11-åringen nå på morgenen, og har ikke hatt noen tanker om å ringe politiet, sier Mats Nylén ved politiet i Örebro til avisen.

Ikke mottatt vitneobservasjoner
Politiet gjennomsøkte trappeoppganger og andre steder i Kumla hvor det kunne være muligheter for at jenten oppholdt seg før hun ble funnet. Det ble også gjennomført søk i andre tog som gikk fra Kumla tirsdag kveld.

- Beklager på det dypeste
Pressekontakt ved SJ, Torvald Svahn, beklager hendelsen:

- Personalet har begått en feil og handlet feilaktig. VI beklager på det dypeste det som har hendt, sier han til Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.