RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Bulls)

Kastet opp 30.000 ganger

Stella (11) har hatt den sjeldne sykdommen siden hun var to år.

(SIDE2): Stella Langdon har slitt med sykdommen eosinofil magetarm lidelse siden hun begynte å spise fast føde. Det melder Daily Mail .

Den 11 år gamle jenta er rett og slett allergisk mot mat og klarer ikke å spise uten å kaste opp hele ni ganger hver eneste dag. Det betyr at hun fra hun fikk lidelsen har kastet opp 30.000 ganger.

- Ble beskyldt for å lyve
I mange år fant ikke legene ut hva som var galt med Stella og noen av legene beskyldte henne for å finne på hele lidelsen, for å få oppmerksomhet.

Heldigvis ble hun diagnostisert til slutt og nå er den vonde tiden over for Stella, som har fått en ny type medisin som gjør at hun klarer å holde på maten.

- Da hun var rundt sju år ga de henne en PH-test, men den ga ikke utslag. Legene foreslo at Stella fant på alt sammen og at hun hadde fabrikkert hele historien for å få oppmerksomhet. Jeg fortalte dem at lidelsen var ekte og at ingen vil gjennomgå så mye lidelse for å få oppmerksomhet, sier Ruth Langdon til avisen.

- Hun var lenket til sofaen og når hun gikk på skolen fikk hun med seg tre skift i tilfelle hun kastet opp. Jeg måtte vaske 80 maskiner med klær hver uke fordi det var oppkast på alt. Alt jeg ville var at legene skulle finne ut hva som var galt med henne og alt vi ville var at hun skulle få en diagnose.

Endelig frisk med medisin
Selv om Stella klarte å holde vekten stabil så var energinivået så lavt enkelte dager, at hun ikke klarte å stå opp.

I mars i år fikk hun diagnosen og også piller som fungerte.

- Vi kunne ikke tro at vi endelig hadde en løsning på alt sammen, sier Ruth.

Nå tar hun fire tabletter daglig slik at kroppen ikke avviser maten hun spiser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere