Kastet opp og stormet ut i luftegården

Joshua French og forsvarer Marie André Mwila Kayembe (t.v) og Kari Hilde French (t.h) i rettssalen under saken mot French i Kinshasa tirsdag.

Joshua French og forsvarer Marie André Mwila Kayembe (t.v) og Kari Hilde French (t.h) i rettssalen under saken mot French i Kinshasa tirsdag. Foto: John Bompengo (NTB scanpix)

Dommen faller tirsdag om én uke.

04.02.14 17:42

Saken mot Joshua French er ferdig i retten i den kongolesiske hovedstaden Kinshasa. Dommen faller tirsdag om én uke.

På den avsluttende dagen i retten holdt forsvarer Marie André Mwila sin prosedyre, hvor han ba om frifinnelse.

Dagen ble avsluttet med at Joshua French kastet opp og stormet ut i luftegården, før han kom tilbake igjen. French har gjennom rettsdagen ikke sett frisk ut.

Mwila trakk blant annet fram en pressemelding som kongolesiske myndigheter sendte ut ti dager etter at Moland døde.

– Der står at etterforskningen viser at det er tegn som står i strid med oppfatningen om at Moland ble drept, sa Mwila. Han understreket prinsippet om at man er uskyldig inntil det motsatte er bevist.

– Hvis det finnes tvil, så må man frifinne. Hvis ikke, risikerer man å dømme en uskyldig. Man kan ikke kreve at den tiltalte skal bevise sin uskyld, sa Mwila.

I retten ba forsvarer Mwila dommerne avvise rapporten til den kongolesiske patologen Hondo Tshomba, som han mener samarbeidet for tett med aktoratet.

Aktor i saken, Katende Nkulu, har lagt ned påstand om fengsel på livstid for Joshua French for drap på cellekameraten Tjostolv Moland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag