Gå til sidens hovedinnhold

Kastet stein inn i barnehagen

Sist uke ble to ruter knust i Nordseter barnehage – den ene med en stor stein som var kastet med så stor kraft at den gikk gjennom et rom.

NORDSETER: – Dette er ikke vanlig hærverk, sier styrer Marit Sæter. – Dette er en bevisst handling.

Sent tirsdag ettermiddag/kveld ble rute knust til kontoret. Deretter var det sprøytet inn ketchup eller pizzasaus.

– Da vi kom på jobb onsdag morgen, oppdaget vi at det også var knust to ruter inne på et av barnerommene, forteller styreren. – Den må ha blitt kastet med stor kraft for den har gått gjennom hele rommet, gjennom en åpen dør og inn i naborommet. Dette må ha skjedd sent natt til onsdag, for det var ikke kaldt i rommet da vi kom inn.

– Men hvem er det som kan ha gjort dette?

– Ikke godt å si. Det er neppe impulshærverk. For den som har gjort dette, må ha hatt med seg steinen. Det ligger jo ikke en slik tilgjengelig utenfor når det nå er over en halv meter snø. Og det var vel heller ikke noen som oppholdt seg ute i snøværet natt til onsdag om de ikke hadde et formål.

– Eller er det noen som vil oss vondt eller vil markere et eller annet overfor oss?

Barnehagen har meldt forholdet til politiet.

– Hva de kan gjøre, er ikke godt å si for eneste spor å gå etter, er jo avtrykk etter store støvler i snøen og den knudrete steinen. Men kanskje naboer kan ha sett noe? Det bor jo folk tett innpå her.

Uansett hvem som har gjort det, så betyr skaden mye for barnehagen.

– Det er jo skader for en del titusener av kroner. Vi har spesialglass i vinduene. Disse pengene skulle vi gjerne ha brukt så barna kan ha det bra.

LES OGSÅ: Barnehager i Oslo: Se stor oversikt

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis