*Nettavisen* Nyheter.

Kastet ut av BB etter rasismehets

Emily Parr er kastet ut av huset etter å ha kalt Charley Uchea for en «nigger».

08.06.07 09:11

(SIDE2): Den 19 år gamle studenten fra Bristol ble øyeblikkelig bedt om å forlate huset etter at hun brukte det rasistiske ordet «nigger» om en av sine medboere, melder Splash News.

- Bare en spøk
Emily prøvde fortvilet å bortforklare det hele, med å si at hun ikke hadde ment å såre noen og at kommentaren var ment som en spøk, men etter rasismeproblemer i forrige runde av Big Brother hadde produsentene ikke noe valg og måtte be henne dra.

Episoden skjedde da Emily sto og danset sammen med Charley Uchea og Nicky Maxwell i stua, rundt halv ni torsdag kveld, da Emily sa:

- Are you pushing it out you nigger?

- Jeg kan ikke tro at du faktisk sa det, kommenterte en sjokkert Nicky.

- Nå er du i trøbbel, svarte Charley.

Deretter så det ut til at det begynte å gå opp for Emily hva hun faktisk hadde sagt, og prøvde å forklare seg.

- Ikke gjør noe stor greie ut av dette da. Jeg tullet bare, forklarte hun.

Fikk ikke sagt farvel
Charley innrømmet at hun ikke tok utsagnet som en personlig fornærmelse, men sa at hun ble sjokkert.

Halv fire om natt til torsdag ble Emily så innkalt til dagbok-rommet, hvor hun ble fortalt at hun ble kastet ut, og fikk ikke en sjanse til å gå inn og si farvel til resten av huset en gang.

- Jeg tror de fleste som ser på programmet i kveld vil være enige i at Emily var tankesløs, og ikke rasistisk, og spesielt Charley og Nicky som var involvert i episoden, ser ut til å godta at hun ikke mente det rasistisk, sier Angela Jain, Big Brothers talskvinne.

Men legger til:

- Ordet «nigger» er definitivt rasistisk og det finnes ingen måte å forsvare bruken av det på. Vi har fjernet Emily fra huset for å vise til alle de andre i huset, og til alle seerne, at vi ikke godtar slik oppførsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.