RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastet ut av Frøken Norge

Sist oppdatert:
Da Frøken Norge-ledelsen fant ut at Guro Figenschou (25) var mamma ble hun kastet ut av konkurransen.

(SIDE2:) Tromsø-jenta ble plukket ut som en av 200 blant over 2000 påmeldte. 25-åringen er mor til fire år gamle Malin og var ikke klar over reglene i missekåringen da hun meldte seg på.

Visste ikke om regelen
- Jeg fant først ut om regelen etter at jeg hadde meldt meg på. Da jeg gikk videre fra de drøyt 2200 deltagerne, unnlot jeg å melde meg ut fordi jeg synes dette er en alvorlig stigmatisering av en samfunnsgruppe, sier Guro Figenschou til VG.

Ifølge VG ble missegeneral Geir Hamnes først klar over at Figenschou ikke oppfyller alle kravene onsdag. Da ble hun strøket av listen.

- Det å ha barn i Frøken Norge er helt uproblematisk. Problemene kommer i det øyeblikket du vinner og skal reise ut i verden, forklarer Geir Hamnes til Side2.

Følger internasjonale regler
Hamnes forteller også at Frøken Norge er den norske delen av Miss World og Miss Universe.

- Vi må følge reglene worldwide, og det er ikke lov å ha barn som deltager i Miss World og Miss Universe. Mona Grudt hadde for eksempel kun to uker hjemme i Norge, det året hun var Frøken Norge. Hvor kommer da barnet inn i bildet? Skal det reise rundt med deg i ett helt år? undrer Hamnes.

Så legger han til.

- Har du valgt å få barn, har du valgt bort muligheten for å bli Frøken Norge. Det finnes likevel mange andre muligheter. Du kan satse på en modellkarriere og være med i skjønnhetskonkurranser, selv om du har barn.

Aylar ble også sparket
I 2004 led ikke ukjente Aylar Lie samme skjebne i Frøken Norge. Da ble hun sparket ut av kåringen på grunn av sin pornografiske fortid. Hun la likevel ikke modellkarrieren på hylla, men startet heller som glamourmodell.

Les mer om det her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere