*Nettavisen* Nyheter.

Kåt av andres pupper

En ny studie viser at jenter blir kåte av å se hverandres bryster.

17.08.09 13:35

(SIDE2): Puppene til lykkelige mødre kan tenne sexlivet hos andre jenter som sliter med sexlyst. Det viser en ny studie, ifølge The London Paper .

Professor Martha McClintock, en psykolog på University of Chicago, mener å se andre kvinner amme, kan gi deg seksuell tenning. Hun startet derfor studien med 90 kvinner som aldri har hatt barn. Målet er å hjelpe jenter med lav sexlyst.

Luktet på brukt ammeinnlegg
Undersøkelsen gikk ut på at nybakte mødre måtte gi fra seg en spesiell type brukt ammeinnlegg. Deretter skulle kvinner uten barn lukte på ammeinnleggene. Omtrent halvparten av kvinnene luktet på det brukte brystinnlegg, mens den andre halvparten luktet på et brystinnlegg med en helt annen lukt.

Av kvinnene med fast partner, var det 24 prosent som opplevde en økende lyst til å ha sex, når de luktet på det brukte ammeinnlegget, mens 17 prosent opplevde en øking av seksuelle fantasier. Single kvinner opplevde også 28 prosent økning av seksuelle fantasier, ved å lukte på brystinnlegget.

Effektivt
- Vi vet at det finnes andre arter hvor hunnkjønnene tar sosiale signaler fra andre hunnkjønn, til å hjelpe dem med å finne riktig tid for når de kan bli gravide og når de kan få avkom. Vi ville finne ut om det samme gjaldt menneskene, forteller psykologen.

Hun er nå sikker på at det å være sammen med andre kvinner vil vekke sexlysten og lysten til å bli mor.

- For kvinner er det et spørsmål om å ta et valg, og det finnes ikke noe som er mer effektivt, mener McClintock.

Les mer om sex her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.