Gå til sidens hovedinnhold

Katastrofe for farmasiselskap på ellers god børsdag

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs steg med 0,8 prosent til 475,02 poeng første dag etter ferien. Samtidig skrumpet legemiddelprodusenten Clavis inn til mindre enn en femdel av det selskapet var verdt før påske.

På tampen av høytiden meldte Clavis at testene av en ny medisin mot leukemi ikke ga det ønskede resultatet. Responsen i markedet var umiddelbar da børsen åpnet tirsdag, og aksjen stupte med 85 prosent. Den hentet seg inn noe på formiddagen, men ved stengetid var fortsatt hele 82,4 prosent av selskapets børsverdi forduftet.

Blant de ti mest omfatte aksjene var det Hydro og Subsea 7 som skilte seg mest ut i negativ retning, men fall på henholdsvis 2,1 og 1,5 prosent blir beskjedent mot Clavis' katastrofedag. Også seismikkselskapet PGS (-0,3 prosent) og Statoil (-0,1 prosent) endte noe ned, men ellers så det lyst ut for de toneangivende selskapene. Vinnerne blant dem var TGS-Nopec (+3,6 prosent) og DNB (+3,4 prosent).

Mens Norge har hatt langfri, har oljeprisen steget noe, og et fat nordsjøolje kostet tirsdag ettermiddag 110,87 dollar. Amerikansk lettolje kostet 96,49 dollar fatet.

I Europa steg Londons FTSE 100-indeks med 1,3 prosent, mens CAC 40 i Paris og DAX i Frankfurt gjorde det enda litt bedre og økte med henholdsvis 1,9 og 1,8 prosent. (©NTB)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett