*Nettavisen* Nyheter.

Katastrofesikring av HP

Dersom en brann ødelegger datalageret til en bedrift, trenger ikke katastrofen være et faktum lenger. HP presenterte i går sitt nye lagringssystem som skal sikre at data ikke går tapt.

HP Storageworks Multi-Site Disaster Tolerant Solution er det fengende navnet på HPs nye lagringssystem for bedrifter og organisasjoner som vil ta godt vare på informasjon de har lagret.

HPs nye løsning innebærer at informasjonen som blir lagret kontinuerlig blir speilet mellom lagringssystemer, forutsatt at avstanden ikke er over ti mil.

Ifølge HP innebærer denne løsningen at brukeren kan få tilgang til informasjonen igjen en time etter at katastrofen er et faktum.

Om ønskelig kan et tredje Storageworks XP-system knyttes til systemet, men her vil ikke kontinuerlig oppdatering være mulig i like stor grad.

Hendelser som terrorangrepene i USA for snart to år siden har ført til en voksende interesse for katastrofeberedskap for bedrifter. I følge IDC vil markedet vokse om lag 75 prosent fra 2001 til 2006, skriver IDG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.