*Nettavisen* Nyheter.

Kate Moss på utstilling

Det franske museet «Musee des Arts Decoratifs» vil feire supermodellens 19 år lange karriere med en egen utstilling.

23.09.08 12:59

(BiipMag): Supermodellen Kate Moss (34) skal være midtpunktet i en ny og stor utstilling.

Verdensikon
Det franske museet «Musee des Arts Decoratifs» skal feire den britiske supermodellens 19 år lange karriere og har et mål om å «dekode fenomenet» Kate har blitt:

- Dette er en anledning til å spørre flere eksperter innen kunst og kommunikasjon om å forklare hvorfor og hvordan Kate har blitt en som hele verden kjenner til, sier museumsdirektør Beatrice Salmon.

LES OGSÅ
Se Kate Moss' nye kolleksjon

Støtter prosjektet
Supermodellen, som nylig skal ha slått opp med kjæresten Jamie Hince, har gitt sin støtte til prosjektet som vil vare fra november 2009 til april 2010:

- Kate Moss har gått med på å samarbeide om utstillingen som vil konsentrere seg om hennes liv og karriere, og vil bli en feiring av hennes 19 år som modell. Vi håper hun vil være der på lanseringen, sier en museumstalsmann ifølge BANG Showbiz.

Klikk på bildet for å forstørre.

Avhengig av hjelp
På grunn av Kates involvering i prosjektet har museet fått mulighet til å bruke fotografier for å vise henne tidlig i karrieren når hun ble oppdaget av talentspeidere i en alder av bare 14 år. Museet setter pris på å få tilgang til fotografier de ellers ikke kunne brukt:

- Vi prøvde å finne ut hva som var tilgjengelig, men modellbyrået hennes har beholdt absolutt alt hun har gjort helt fra begynnelsen, inkludert arkivmateriale fra to tiår tilbake, sier kurator ved museet, Pamela Golbin.

Selvportrett på auksjon
Imellomtiden skal et selvportrett av Kate, malt av leppestift, bli solgt på auksjon i London søndag 27. september. Bildet er markert med Kates egne leppemerker og flekker fra hennes tidligere kjæreste Pete Dohertys blod.

Bildet er forventet å bli solgt for mellom 30.000 og 40.000 engelske pund.

Selv om bildet ikke er signert, har bildet en inskripsjon: «Who needs blood when you've got lipstick?» av the Babyshambles-rockeren.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.