Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kates hemmelige familieformue

Foto: (Getty Images)
Middelton-familiens gamle penger avsløres i ny bok.

(SIDE2): Onde tunger i høye, britiske kretser vil ha det til at prins Williams kjæreste, Kate Middleton (27) ikke er god nok for ham sett med sosial status-øyne.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Holder ikke
Da Kate og William begynte å date for snart sju år siden har hun siden blitt gått etter i sømmene av media og det britiske kongehuset - hun er tross alt bare fra en helt vanlig familie.

Kates foreldre var tidligere ansatt i British Airways, noe som ikke syntes som en god nok bakgrunn for en som kan komme til å bli dronning av England.

I en ny bok om Kate, «Kate Middleton – Princess In Waiting», fant forfatteren ut at pengene familien nyter godt av ikke bare kommer fra postordre - men fra hardt arbeid, smarte investeringer og noen kjedelig tap som ble snudd til gevinst kan dateres tilbake 250 år på Middelton-siden.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Komfortabelt liv
Kate vokste opp i normale kår i Reading, men ettersom familien slo seg opp økonomisk endret livsstilen seg drastisk. Deler av boken gjengis i den britiske avisen Daily Mail og avdekker nå en bakgrunn og familieformue som har gjort sitt til at Kate alltid har levd et svært komfortabelt liv.

Foreldrene Michael og Carole Middleton bor i et hus til en verdi av over 10 millioner kroner på landet - der de nyter dagene med tennisspill og hestesport når de ikke arbeider med sitt suksessfulle postordrefirma, «Party Pieces», hvor det selges fiks ferdige pynt til barnebursdager og lignende.

Kate og hennes to søsken Pippa (25) og James (21) har gått på den offentlige eliteskolen Marlborough College til en sum av nesten 250.000 kroner årlig per barn. Friår og ferier til Karibien har også vært en del av livet for familien. Kate også har også fått sin nesten åtte milioner kroners leilighet i Chelsea av forelderene.

Er det mulig?
Britisk presse stiller seg likevel utforstående til at postordrefirmaet kan stå bak de mange millionene familien er gode for.

Men inntektene til firmaet er hemmelige, så finnes det ingen annen dokumentasjon på inntekt for Middelton-familien. Og i boken avdekkes det en lang rekke med sukessfulle forfedre i Kates familie.

Gamle penger
Da Kate ble født var det ingenting som tydet på at hun ville leve den livsstilen hun nå gjør. Investeringen i postordrefirmaet gjorde sitt til at familien kunne leve godt i et flott nabolag med sanger Kate Bush, eier av Reading fotballklubb, John Madejski, og programleder Melinda Messenger i nabolaget.

Men det er Middeltonslektens investeringer i klær, hesteoppdrett og eiendom som har ført til betydelige med arv til Kates far Michael. Familien er med andre ord gått etter i sømmene i den nye boken der det viser seg at Kate på ingen måte fra en vanlig familie - men nedstammer fra det som direkte oversatt kalles gamle penger.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!