Mandag starter Ferd-arving Katharina G. Andresen (23) i Innovasjon Norge.

Ifølge arbeidsavtalen til 23-åringen som Nettavisen har fått innsyn i, så får hun 180 kroner timen. Det gir en årslønn på rundt 350.000 kroner for milliardæren.

Andresen skal etter planen avlaste HR-avdelingen hos statlige Innovasjon Norge. Stillingen har en varighet på seks måneder, og sluttdato er 27. desember.

Betaler 7500 kroner per time i skatt

Andresen, som er Norges rikeste kvinne, sto oppført med en formue på 7,7 milliarder kroner i 2016. Hun betalte 66 millioner i skatt.

Med andre ord betaler hun 7500 kroner per time i skatt, selv når hun sover. Det er 42 ganger mer i skatt enn hun får i lønn før skatt hos Innovasjon Norge.

Årslønnen er faktisk mindre enn hva Andresen per dag kunne dratt i bare renter på formuen på 7,7 milliarder.

Onsdag kunne Nettavisen melde at Andresen fikk utsatt oppstarten i fire dager, fra torsdag til mandag. Andresen signerte arbeidsavtalen torsdag.

Les mer: Utsetter oppstart for Katharina Andresen i Innovasjon Norge
Les også: Katharina Andresen har signert arbeidsavtalen med Innovasjon Norge

I arbeidsavtalen kan man lese at milliardæren krysset av for at Innovasjon Norge kan bruke bilde av henne markedsføring. Hun har også opplyst om sin rolle som eier i investeringsselskapet Ferd.

Omstridt ansettelse

Reaksjonene har vært mange etter at milliardærarving Katharina G. Andresen fikk lynansettelsen.

Ferd-arving ble ansatt uten at stillingen ble utlyst. Hun var forespeilet et deltidsvikariat på ti måneder, men dette ble endret til seks måneder i forrige uke.

Fredag orienterer direktør Anita Krohn Traaseth styrelederen i Innovasjon Norge om den omstridte ansettelsen av 23-åringen.

Katharina G. Andresen er datter av industri- og finansmannen Johan H. Andresen (56). Hun eier Ferd sammen med sin far og lillesøster Alexandra G. Andresen (21). Som sin storesøster er også hun god for over 7,7 milliarder kroner.