Gå til sidens hovedinnhold

Katharina G. Andresen får 180 kroner i timen i Innovasjon Norge

Lønnen blir for lommerusk å regne for milliardærarvingen.

Mandag starter Ferd-arving Katharina G. Andresen (23) i Innovasjon Norge.

Ifølge arbeidsavtalen til 23-åringen som Nettavisen har fått innsyn i, så får hun 180 kroner timen. Det gir en årslønn på rundt 350.000 kroner for milliardæren.

Andresen skal etter planen avlaste HR-avdelingen hos statlige Innovasjon Norge. Stillingen har en varighet på seks måneder, og sluttdato er 27. desember.

Betaler 7500 kroner per time i skatt

Andresen, som er Norges rikeste kvinne, sto oppført med en formue på 7,7 milliarder kroner i 2016. Hun betalte 66 millioner i skatt.

Med andre ord betaler hun 7500 kroner per time i skatt, selv når hun sover. Det er 42 ganger mer i skatt enn hun får i lønn før skatt hos Innovasjon Norge.

Årslønnen er faktisk mindre enn hva Andresen per dag kunne dratt i bare renter på formuen på 7,7 milliarder.

Onsdag kunne Nettavisen melde at Andresen fikk utsatt oppstarten i fire dager, fra torsdag til mandag. Andresen signerte arbeidsavtalen torsdag.

Les mer: Utsetter oppstart for Katharina Andresen i Innovasjon Norge
Les også: Katharina Andresen har signert arbeidsavtalen med Innovasjon Norge

I arbeidsavtalen kan man lese at milliardæren krysset av for at Innovasjon Norge kan bruke bilde av henne markedsføring. Hun har også opplyst om sin rolle som eier i investeringsselskapet Ferd.

Omstridt ansettelse

Reaksjonene har vært mange etter at milliardærarving Katharina G. Andresen fikk lynansettelsen.

Ferd-arving ble ansatt uten at stillingen ble utlyst. Hun var forespeilet et deltidsvikariat på ti måneder, men dette ble endret til seks måneder i forrige uke.

Fredag orienterer direktør Anita Krohn Traaseth styrelederen i Innovasjon Norge om den omstridte ansettelsen av 23-åringen.

Katharina G. Andresen er datter av industri- og finansmannen Johan H. Andresen (56). Hun eier Ferd sammen med sin far og lillesøster Alexandra G. Andresen (21). Som sin storesøster er også hun god for over 7,7 milliarder kroner.

Kommentarer til denne saken