*Nettavisen* Nyheter.

Katinka vant Ungkarens hjerte

VINNEREN: Her koser årets vinner Katinka Hellan (21) med ungkaren Jørgen Festervoll. Foto: (TV Norge)

Men hun fikk blackout og husker ingenting fra finalen.

07.05.09 20:54

(SIDE2): - Når jeg sto der var det akkurat som det første møtet. Jeg var så nervøs at jeg husket knapt hva han het. Jeg fikk helt blackout og prøvde bare å konsentrere meg, forteller Katinka Hellan (21) til Side2.

Finalen i «Ungkaren 20 vs. 40» ble ekstra spennende på grunn av noen tekniske problemer. Det ble derfor en lang stille pause midt i Jørgens avgjørende kjærlighetserklæring til Katinka.

- Det føltes som timer og jeg bare håpet det var ferdig snart. Derfor husker jeg ingenting av hva han sa etterpå, innrømmer hun.

Helt i ørska
For da Jørgen endelig åpnet seg for Katinka raste alle mulige følelser gjennom hodet på 21-åringen.

- Det var ekkelt og rart. Jeg trodde ikke det var sant og ble både glad og sint. Men da det gikk opp for meg sank skuldrene ti centimeter. Jeg var helt i ørska og skjønte ikke stort.

- Herregud har jeg deg for meg selv nå? Kan vi snakke, gå tur og holde hverandre i hendene? Men jeg fikk ingen svar fordi jeg måtte løpe rett inn å bli intervjuet av TV Norge, forteller hun.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Jørgen husker godt når han falt for danseren fra Trondheim.

- Det var da Katinka satt på hesteryggen og ga gass for første gang. Hun flørtet og viste at hun tydelig var interessert. Jeg falt pladask for henne, innrømmer årets ungkar Jørgen Festervoll (30).

- Vi hadde hatt en kul tone tidligere, men på forrige date måtte jeg utfordre henne til å vise mer følelser eller pakke og dra hjem. Etter den daten forandret alt seg.

Helt forferdelig
Da blir spørsmålet om Katinka allerede da hadde vunnet over de andre jentene og damene eller om den andre finalisten Silje Haukner (39) fortsatt hadde en sjans?

- Ja, det var helt klart vanskelig å velge fordi de to var så forskjellige. Vi møttes på ulike plan på grunn av alderen deres. Mens jeg var helt på nett med Natalie på noe var det andre ting som Silje og jeg kommuniserte bedre om. Hun var også mer bevisst på hva hun ville ha og hva hun forventet av et forhold enn det Katinka var, sier Askergutten.

Finalen beskriver Jørgen som skrekkblandet fryd.

- Det var helt forferdelig fordi jeg visste jeg måtte skuffe en som hadde falt for meg og det gruet jeg meg veldig til. Men samtidig gledet jeg meg til å skulle si de flotteste ting til den andre. Derfor var det nok verre for Silje som kun satt igjen med det negative, mener han. Etter ukevis med dater og spill var det en enorm lettelse for Jørgen og kunne få erklære sin kjærlighet til Katinka.

- Det var som å komme ut av et fengsel. Endelig kunne jeg få vise ekte følelser. Og det var stikk motsatt av det som hadde skjedd dagen før da jeg oppførte meg helt jævlig og Katinka faktisk ble litt sur. Men det var fordi jeg hadde fått beskjed av regissøren om å ikke gi noen signaler til Katinka, men heller virke litt kald, forklarer han.

Artikkelen fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

Veldig nervøs
Katinka syntes slutten var et mareritt.

- De siste dagene var det forferdelig mye press. Vi skulle prøve å overbevise Jørgen og for meg som er en perfeksjonist ble det vanskelig. Man føler ikke man får det til og i etterpåklokskapenslys tenker man at man burde sagt og gjort ting annerledes. Jeg var veldig nervøs og fant ikke meg selv, men allikevel hadde vi en god kjemi, sier hun og fortsetter.

- Jeg og Silje hadde aldri vært på fellesdate så vi ble ikke kjent før de siste dagene. Da først skjønte jeg hvor forelsket hun var og at hun var en sterk kandidat.

Og da det nærmet seg finaledagen raknet det nesten for Katinka.

- Jeg tenkte: Hva gjør jeg nå? Jeg gikk rundt i halvsvime og bare tenkte: - Ikke snakk til meg. Først holdt jeg tilbake men etter hvert merket jeg at: - Herregud, jeg er jo forelsket. Jeg er en person som liker å ha kontroll og når da følelsene løper løpsk ble jeg stresset. Jeg er veldig tålmodig, men liker å ha svarene først. Da finalen kom tenkte jeg bare at nå får jeg et klart svar. Enten blir det Silje eller så blir det meg.

Drømte seg bort
Men selv om det var nervepirrende var det noe positivt med de siste dagene.

- Det var utrolig deilig at vi endelig fikk være på flere dater alene. Dette var første gang jeg fikk være helt alene med Jørgen. Når de andre jentene var der ble jeg veldig hensynsfull og derfor var det deilig å slippe den følelsen at det alltid var noen andre i bakgrunnen. Jeg føler jeg fikk vist han hvem jeg var men samtidig var jeg stresset. Jeg ville jo ikke gjøre noe dumt. Jeg hadde heller ikke turt å kjenne ordentlig på den følelsen at det kunne bli meg. Vi hadde det bra og god kjemi og noen ganger drømte man seg jo selvsagt litt bort: -Tenk hvis det blir meg?

Katinka er enig med Jørgen i at det smalt i fyrverkeri på hestedaten.

- Jeg ble betatt tidlig, men forelsket ble jeg først etter daten da vi var på ridetur, smiler hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det skurret
For Silje derimot kom avvisningen som både et sjokk og en lettelse.

- Jeg hadde mine bange anelser fordi det hadde skurret litt på de siste datene, men jeg håpet jo at det var noe jeg hadde innbilt meg og at han skulle velge meg. Det var en helt uvirkelig følelse å stå der. Dette er ikke sant, tenkte jeg men samtidig følte jeg at det var en del ting vi to hadde måttet finne ut av før det kunne blitt noe seriøst videre, innrømmer 39-åringen.

Men det var lite tvil om at Silje var veldig forelsket og hun innrømmer at hun ble veldig lei seg.

- Da jeg sto der klarte jeg ikke å reagere og ble helt stille. Men etterpå gråt jeg. Jeg var verken sint eller bitter fordi det var helt klart for meg at hvis Jørgen hadde en match med Katinka som var så annerledes enn meg, så hadde vi to uansett ikke passet sammen.

Mye klining
Det å bli forelsket med et kamerateam på slep er en utfordring for selv den som lett blir forelsket, men hos Jørgen satt det ekstra langt inne.

- Det er veldig sjelden jeg faller for noen og det er ekstremt vanskelig for meg. Jeg har truffet mange flotte damer opp gjennom årene, men det lille ekstra er sjelden der. Alle spør hva det er ved Katinka jeg falt for, men det er nesten umulig å sette fingeren på. Det er ikke rasjonelt men for en romantiker som meg så ser jeg etter det der uforståelig lille ekstra, forklarer han.

- Jeg velger ut fra hjertet og det er litt fint men samtidig en stor risiko fordi da kan man bli betatt av en der timingen er feil eller der det ikke er noen match. Men jeg ville aldri gjort noe annet enn å valgt med hjertet. Jeg sa det til og med til både Silje og Katinka at det var nettopp derfor det var akkurat de to som sto igjen til slutt. Skulle jeg brukt fornuften hadde jeg valgt en av de andre jentene som jeg hadde sendt hjem, innrømmer han.

Jørgen har fått mange kritiske spørsmål, og da spesielt fra jenter om hvorfor han klinte med flere jenter etter han åpenbart hadde falt for Katinka?

- Det der skjønner alle gutter, sier han og ler. Men helt seriøst så var jeg ikke helt sikker og jeg ønsket å gi alle en ordentlig sjanse. Det er også et annet aspekt ved det å kysse flere. Hvis jeg kysset en jente og det føltes feil, så fikk jeg jo en klarer formening om når det føltes riktig. Men jeg skal ærlig innrømme at det var kun engang jeg tenkte at dette føltes ikke riktig, sier han men ønsker ikke å røpe hvem av jentene det gjaldt.

Lært mye
Katinka føler hun har lært mye av å delta på Ungkaren.

- Turen har gitt meg en opplevelse for livet og nå ser jeg mange ting i et annet perspektiv. Jeg har funnet meg selv enda mer og blitt mer åpen for folk. I Sør-Afrika var det ikke så enkelt fordi man måtte åpne seg mens et helt kamerateam står og ser på men vi hadde ikke noe valg. Jeg tør nok å stå mer på egne bein enn før også har jeg fått venninner for livet, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ikke bitter
Selv ikke Silje som ble dumpet på målstreken angrer på at hun ble med.

- Nei, dette var en kjempeopplevelse og jeg har blitt kjent med mange nye mennesker i kjølvannet av dette. Jeg var heldig som ble forelsket og det gjorde opplevelsen fullkommen for min del. Jeg visste også godt hva jeg gikk til så jeg kunne ikke bli sur, sier hun og ler.

Men Silje er skeptisk til at Jørgen og Katinka ble et par etter innspillingen.

- Nå ble jeg kjent med begge to hver for seg og jeg kan ikke se at det er noen match der. Etter hvert fikk jeg også et annet inntrykk av de og derfor har jeg ikke klart å se for meg de to sammen. Men jeg ønsker de selvsagt lykke til, smiler Silje.

Men hva som skjedde mellom Katinka og Jørgen etter det store finaleøyeblikket får vi ikke svar på før om en uke. Da møter Ungkaren alle jentene og damene for å snakke ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.