RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Katolsk biskop vurderer utsendelsespraksis

Oslo (NTB): Den katolske biskopen i Oslo Bernt Eidsvig sier han vil vurdere praksisen med å sende vekk prester som opptrer utilbørlig eller havner i problemer.

- Det har vært en tradisjon med sanksjoner mot prester som bryter tillitsforhold eller opptrer utilbørlig i saker som ikke forfølges strafferettslig. Av og til sendes disse ut av landet for kortere eller lengre perioder før de kan returnere, sier biskop Eidsvig til Aftenposten.

Biskopen ser ulempene med denne formen for personalpolitikk.

- Norge er et lite land, og alle kjenner hverandre i det katolske miljøet. Derfor kan en slik praksis være god for å etablere avstand til den eller det som forårsaket konflikten. Jeg vil imidlertid fremover bruke tid på å vurdere om denne typen sanksjoner er hensiktsmessig, sier Bernt Eidsvig.

Eidsvig beklager at Pollestad har trukket seg som prest.

- Men det er viktig for meg å ta avstand fra Pollestads antydninger om at han ble sendt til Frankrike fordi han var offer for maktkamp, spill og konspirasjoner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere