Katolsk prest innrømmer overgrep mot bergensjente

SJOKKERT. Sogneprest Alois Brodersen i St. Paul menighet er sjokkert etter at en kollega har erkjent et seksuelt forhold med en 15 år gammel jente.

SJOKKERT. Sogneprest Alois Brodersen i St. Paul menighet er sjokkert etter at en kollega har erkjent et seksuelt forhold med en 15 år gammel jente. Foto: Skjalg Ekeland

St. Paul-prest erkjenner å ha hatt et seksuelt forhold til jente (15). Saken er anmeldt til politiet.

20.08.13 17:08

– Det er med et svært tungt hjerte jeg må meddele at en prest i Oslo katolske bispedømme har hatt et seksuelt forhold med en 15 år gammel jente, sier biskop Bernt Eidsvig.

Hjemme hos presten
Ifølge sogneprest Alois Brodersen i St. Paul menighet skal overgrepene ha skjedd her i Bergen, der 15-åringen bor sammen med sine foreldre.

Brodersen forteller at presten har arbeidet for St. Paul menighet i snart to år, skriver ba.no.

Les hele saken på ba.no.

– I tillegg til ordinært prestearbeid, jobbet han spesielt med arbeid rettet mot barn, ungdom, konfirmanter og studenter, forteller sognepresten til BA.

Han sier det trolig er her presten og jenten ble kjent, og hun skal ha blitt med ham hjem. Jenten skal ha fortalt at overgrepene fant sted i begynnelsen av juli.

Det er i prestens hjem det anmeldte forholdet skal ha skjedd.

– Det skal ikke ha vært andre til stedet da overgrepene fant sted, sier Brodersen.

Menigheten i sjokk
– Dette er en sak jeg skulle ønske aldri hadde skjedd. Jeg er veldig sjokkert, sier han til BA.

Han forteller at han fikk vite om saken da han kom hjem fra sommerferie 21. juli.

– Jenten og foreldrene ble rådet til å anmelde forholdet, men ville vente. Først mandag kveld denne uken ble anmeldelsen levert til politiet, sier han.

Politiet bekrefter at de har mottatt anmeldelsen, men er ellers svært ordknappe.

– Vi har mottatt en anmeldelse om seksuell handling med barn under 16 år. Vi etterforsker saken på vanlig måte, og synes det er synd at vi ikke har fått snakket med jenten før saken havner i media, bekrefter Rigmor Isehaug, leder ved volds- og sedelighetsavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

Mistet presteløyve
Det foreligger ingen opplysninger om bruk av vold eller tvang, opplyser Oslo katolske bispedømme i en pressemelding.

– Den aktuelle ordensprestens prestelige fullmakter ble trukket tilbake med øyeblikkelig virkning. Forholdet ble mandag kveld 19. august anmeldt politiet i samarbeid mellom stedets sogneprest og jentens foreldre, sier Eidsvig.

Ifølge St. Paul menighet befinner den anmeldte presten seg i utlandet. Han vil etter all sannsynlighet avhøres når han returnerer til Norge.

Les flere saker hos Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.