*Nettavisen* Nyheter.

Kattedrap overrasker ikke

Hengingen av katter i Bergen overrasker ikke det lokale kontoret til Dyrebeskyttelsen. Til det er katter blitt for nær «bruk og kast-gjenstander» til å sjokkere.

27.02.06 14:57

Drapene på kattene «Crunchie» og «Mary» vekker oppsikt, ikke bare i Bergen, men også resten av landet. Likevel overrasker ikke drapene, i hvert fall ikke en dreven dyrebeskytter.

- Nei, fordi det har vært en god del tilfeller oppgjennom årene av denne typen. For folk er katter blitt en gjenstand som de bruker og kaster. Og det er alle disse dyrene vi må ta hånd om, forteller nestleder i Dyrebeskyttelsen i Hordaland, Inger Johanne Graff til iBergen.no.

Ifølge Graff har de siden mars i fjor tatt hånd om rundt 200 katter.

Mange torturmetoder
Å henge en katt skaper sterke reaksjoner. Men Graff understreker at også mer uskyldig vaner, eller uvaner, må regnes som tortur fra en dyrebeskytters ståsted.

- Det er jo mange måter å torturere katter på. Tilfeller hvor folk reiser bort fra kattene sine og dumper dem i gaten er jo nesten like ille. Tragedien for dyrene er like stor. Katter som dumpes ute, lider uten varme og mat, og dermed blir de syke, sier Graff.

Hun forteller om ett tilfelle der politiet tok kontakt og ba om hjelp til en katt som gikk hvilesløs opp og ned en bakke. Da Graff kom til stedet, lokket hun katten inn i ett bur ved hjelp av nytrukken fisk.

- Og da den spiste så jeg at den hadde verken pels eller hud fra nakken og ned til halen. Det var ingen tvil om hvor jeg måtte kjøre den etterpå, og slikt gjør vondt, forteller hun. Stemmen hennes skjelver i telefonen.

Mot henleggelse
Før helgen anmeldte matmoren til «Crunchie» drapet på kjæledyret sitt, men trolig kommer ikke saken lenger i systemet enn som så.

- Vi har avhørt eierne av katten, men så langt står vi uten spor og mistenkte i saken. Så det går trolig mot henleggelse, opplyser politiinspektør Gunnar Fløystad ved Bergenspolitiet til iBergen.no.

Dyrebeskyttelsen i Hordaland har registrert at drapene på kjæledyrene vekker oppsikt.

- Når vi går ute i gaten får vi enorme reaksjoner fra forbipasserende som synes dette er skrekkelig, forteller Graff. Hun slår fast at det har vært altfor mange tilfeller av kattetortur i Bergen de siste årene.

Dersom noen blir dømt for hengingen av kattene kan personen(e) risikere bøter eller fengselsstraff i opptil tre år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.