Gå til sidens hovedinnhold

Katten som ikke vil ut

Det er fullt mulig å ha katt selv om du bor ved en sterkt trafikkert vei. Les hvordan her.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Kattungen med det imponerende navnet Chi av Janolee kikker skjelmsk på fotografen. Hun er litt skeptisk i starten, men nysgjerrigheten tar fort overhånd. Matmor og matfar er her, så det er ingen fare på ferde.

Familiekjær
Britiske korthårskatter er kjent for å være veldig familiekjære. Chi er intet unntak.

- Hun har funnet seg utrolig godt til rette hos oss. Favorittplassen er på bordet, og hun sover gjerne i sengen sammen med oss, forteller Elin Reppen til Dittdyr.no.

Det er gått drøye to måneder siden de hentet henne hos oppdretteren. Da var hun 10 uker gammel.

(Artikkelen fortsetter under bildet)Var skeptisk

Å få en katt var først og fremst hennes idé. Samboer Morten Sortland (23) var litt skeptisk. Å ta hånd om et dyr er et stort ansvar, og de har nettopp etablert seg i en liten leilighet i Parkveien midt i Oslo. Hvordan ville det være å ha katt her?

- Helt utmerket. Det er kjempefint å komme hjem til en katt, sier paret.

LES OGSÅ:
Denne katten er unik

Dette ansiktet er sydd på

4000 kjæledyr dumpes

Under jakka
Chi har vært renslig fra første stund i leiligheten. Etter hvert har hun funnet sitt territorium. Speilet på soverommet får mye oppmerksomhet – hun ser på det, undres og tar fart og løper mot det. Er det ikke en annen katt der? Hun har fått klatrestativ og mange leker, men for en fire måneder gammel pus er forbudne blomsterpotter er også veldig morsomme.

- Når vi tar henne med ut iblant, liker hun seg best under Mortens jakke. Hun er skeptisk og løper fort mot inngangsdøren i blokken, forteller Elin og trer båndet på kattungen. Det er tid for utefotografering.

(Artikkelen fortsetter under bildet)- Slipp meg inn igjen
Ute er pusen straks på alerten. Med tydelig mine sier hun «slipp meg inn igjen». Hun finner seg i å være fotomodell en stund før hun får komme inn i varmen igjen. Heldigvis liker kattungen å være på reisefot. Det at hun gjerne kan sitte i buret inne i bilen over lange strekninger, gjør det lettere for det unge paret. Elin har en stor familie på Vestlandet, her får pusen mye oppmerksomhet fra barna. Det går også helt fint. Britiske korthårskatter er robuste og ser ut til å tåle mye klapp og uvøren kos.

- Det var viktig for oss å finne en sosial rase som er rolig og kan trives inne. Vi gjorde research på nettet og før jul fant vi en oppdretter med et kull. Da vi så Chi første gang var vi helt solgt, vi måtte bare ha henne, sier Elin.

Og Morten? Ifølge matmor er han blitt kattens favoritt. Et liv uten Chi er blitt helt utenkelig. Nå vurderer paret å skaffe pusen en lekekamerat. Da vil innekatten ha selskap når hun er alene hjemme.

Har du innekatt? Diskuter her

Kommentarer til denne saken