RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaupthing hever PGS

Sist oppdatert:
Meglerhuset Kaputhing mener det ligger et stort potensial i kontraktsfornyelser for Petroleum Geo-services produksjonsskip. Det er en av grunnene til at meglerhuset nå drar opp kursmålet
I en analyseoppdatering i dag trekker Kaupthing opp sitt kursmål på oljeserviceselskapet Petroleum Geo-services fra 210 til 270 kroner.

Meglerhuset mener PGS vil gå fra å være en geysir av cash til en vulkan. Det er spesielt selskapets portefølje av oljeproduksjonsenheter Kaupthing ser sterkt økende kontantstrøm fra.

Meglerhuset forventer at Petrojarl 1 vil komme på en ny kontrakt fra 2008, og ser en rate på 10 dollar fatet og en dagrate på 400.000 dollar pr. dag som gir en EBITDA-kontantstrøm på 116 millioner dollar. For 2005 ligger estimatet på kun 23 millioner dollar.

De øvrige tre produksjonskipene vil komme av dagens kontrakter i perioden 2009 til 2014, og Kaupthing ser et signifikant oppside potensial for aksjen fra nye kontraktene.

Kaupthing har også hevet sine estimater for kontraktsprisene på seismikkinnsamling. De forventer også at PGS’ salg av multiklient seismikk vil øke, 10 prosent på årsbasis for sensalg av data.

Oppsummering
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 270 NOK
Meglerhus: Kaupthing
Dato: 29. september 2005

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere