Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kazaa slår tilbake

Foto: Dell
Den amerikanske musikkindustrien har lenge kjørt kampanjer mot såkalt urettmessig distribuering av musikk, men nå er en av hovedmotstanderne klar for rettssak.

Selskapet bak programvaren Kazaa, Sharman Networks, mener musikkindustrien sjikanerer deres brukere. Kazaa er det dataprogrammet som er lastet ned fra internett flest ganger, og brukes i stor utstrekning for fildeling.

Kazaa har fått hard kritikk, men en nederlandsk dom fastslo i fjor at programmet var lovlig.

Sharman vurderer søksmål mot musikkindustrien for det de kaller sjikanering av kundene. Selskapet mener at brukere av Kazaa ofte møter dårlige og ubrukelige filer. I tillegg kan Kazaa-brukere møte truende meldinger på internett. Sharman Networks mener det er musikkindustrien som har spredt dette på internett, skriver Cnet.

En amerikansk føderal domstol avslo nylig en anmodning om å avvise et slikt søksmål fra Sharman Networks, men fikk ikke medhold. Dermed er det fritt frem for søksmål. Og selskapet bak Kazaa ønsker å forfølge saken.

The Recording Industry Association of America (RIAA), Kazaas hovedmotstander, hevder de ikke frykter søksmål.

- Det ser ikke ut til at retten ønsker å se nærmere på disse spørsmålene nå. Og hvis det blir noe av søksmålene vil Sharman Networks ha store problemer med å bevise påstandene sine, sier en anonym talsperson fra RIAA til Reuters.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!