Norsk Gallup har undersøkt mobilvanene våre, og svarene underbygger at mobiltelefonen brukes mer til nytte enn underholdning.

Øverst troner søk etter adresser og reisetider.

– Nordmenn bruker mobilt nett aller mest til å søke etter navn, telefonnumre og kart. Dernest kommer reiserelaterte søk i form av buss-, tog- og flytider. Det tredje mest populære bruksområdet er nyheter, forteller mobile manager Tommi Larsen i Eniro.

Twitter langt nede
Undersøkelsen viser at mange færre enn antatt bruker mobiltelefonen til sosiale medier som Twitter og Facebook. Slik bruk kommer ikke lengre opp enn på 7. plass, viser tallene fra meningsmålingen.

Så godt som alle (ni av ti) har mobiltelefon som kan brukes til å surfe på internett. Vi bruker mobiltelefonen til å reiseinformasjon, nyheter, og til å finne hverandre: – Veldig mange bruker dessuten iPhonen for å finne mat, fastslår Tommi Larsen, leder for mobil utvikling i Eniro.

Mer enn halvparten av mennene bruker mobilen til å søke på adresser, telefonnumre og karttjenester minst en gang i uken. Kvinnene ligger noe bak med 37,4 prosent.

Mer enn hver tredje bruker leser nettaviser og blogger på mobilen hver uke. Også her er mennene ivrigere enn kvinnene.

Topp 10-liste:

1. Søk etter adresser, telefonnummer, kart
2. Søk etter buss, tog og flytider
3. Nyheter
4. Bestille tjenester
5. Handle
6. Høre på musikk eller lydbøker
7. Kommunisere via Facebook og Twitter.
8. Informasjon om butikker i nærheten
9. Sammenlikne priser og utvalg på varer
10. Lokasjon og aktiviteter til venner og bekjente

De store norske opplysningstjenestene har lansert egne applikasjoner på iPhone. Båe 180.no, 1881.no og Eniros Gule sider har såkalte app'er, og de er lastet ned av flere hundre tusen personer. Når Eniro sjekker hva folk søker på, er det mat som troner øverst: R estauranter, kebabbarer og pizzatilkjøring er de tre mest populære.

– Alle vitner om at mobilen brukes enten på farten eller kanskje fra sofaen, sier Larsen.

Dette søkes mest på:

1. Restauranter
2. Kebabbarer
3. Kaffebarer
4. Pizzatilkjøring
5. Matbutikk
6. Restaurant
7. Hoteller
8. Taxiholdeplasser
9. Bensinanlegg
10. Dansesteder